Kedeligt og vigtigt på samme tid

03. februar 2020, 11:55
Mette Nielsen.

Det er helt utroligt, at noget kan lyde så kedeligt og så være så vigtig på samme tid. Og ja, det er udligningsreformen jeg tænker på.

Helt konkret betyder regeringens forslag, at regeringen vil fordele 1,4 milliard kroner på en ny og mere retfærdig måde. I praksis betyder det, at de rigeste kommuner skal give penge til de kommuner, som har færre penge.

Der tages især penge fra de velstillede kommuner i Nordsjælland og hovedstadstaden for at give dem til provins- og yderkommuner. Altså bliver det mere retfærdigt og mere ligeligt at bo i Danmark - uanset hvad postnummeret lyder på.

Jeg synes, at det er meget glædeligt, for vores velfærd er presset og har været under et stort pres alt for længe. Og presset er på alle velfærdsområderne: Børn, unge, ældre, sundhedsområdet, mennesker med særlige behov eller for dem som er uden for arbejdsmarkedet.

For Viborg Kommune betyder regeringens udligningsreform, at der kommer flere penge i kommunekassen. Jeg håber, at regeringens udspil nyder opbakning blandt andre partier i Folketinget, for så er der lysere tider på vej – i mere end én forstand.