Socialdemokrater i Fjends vil have Panny i Folketinget

Viborgs vestkreds peger på populær socialdemokrat fra byrådet som folketingskandidat

05. februar 2020, 09:33
Socialdemokratiet i Viborg vestkreds har besluttet at pege på Mads Panny (nr. 2 fra højre) som den foretrukne folketingskandidat. Privatfoto

Fjends Socialdemokratiet i Viborg vestkreds holdt mandag den 3. februar møde, og her besluttede en samlet bestyrelse at bakke op om Mads Panny som kredsens næste folketingskandidat. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Valget af ny folketingskandidat skal finde sted onsdag den 18. marts 2020, og frem til den dag er det stadig muligt for nye kandidater at melde sig.

Ung og dynamisk

Men det foreløbige valg af Mads Panny er noget, der huer kredsformand Hans Jørgen Nørgaard.

- Jeg er virkelig glad for, at vi har en meget stærk folketingskandidat på vej, som vil være en dygtig og hårdtarbejdende stemme for Viborg Kommune i Folketinget. Mads er ung og dynamisk og besidder samtidig stor politisk erfaring. Selvfølgelig spiller det også ind for os, at Mads er meget populær og dermed den bedste mulighed vi har for at få valgt et socialdemokratisk folketingsmedlem fra Viborg-egnen, siger Hans Jørgen Nørgaard.

Populariteten kunne ses ved sidste byrådsvalg, hvor Mads Pannys resultat kun blev overgået af borgmesterkandidaterne fra Venstre, Konservative og Socialdemokratiet.

Igen to kandidater

Foreløbig ser det ud til, at der igen ved næste valg vil være to socialdemokratiske folketingskandidater opstillet i Viborg Kommune, idet Mette Nielsen igen har meldt sit kandidatur. Hun og Karin Gaardsted kæmpede ved sidste valg om de samme vælgeres gunst, og det endte med, at ingen af dem kom på tinge.

- Når der er to kandidater, så bliver det naturligvis ikke nemmere, men der er stadig gode muligheder for, at vi kan få Mads Panny valgt. Sidste gang blev Karin Gaardsted 1. suppleant og manglede under 2000 stemmer for at blive valgt. Så det er bestemt muligt, at Mads som en dygtig kandidat med stor forståelse for problemerne i vores kommune vil ryge direkte i Folketinget foran en af de nuværende folketingsmedlemmer, siger Hans Jørgen Nørgaard.

Han peger også på muligheden for et ekstra mandat i Vestjyllands Storkreds, hvis partiet skulle opnå fremgang på landsplan.

- Og i så fald er jeg helt overbevist om, at Mads tager mandatet, lyder det fra Hans Jørgen Nørgaard.