FEST Sølvbryllup på en hverdag kan noget

Der er gode grunde til at markere, at man har holdt sammen i 25 år

08. februar 2020, 11:52
Efter 25 års ægteskab fortjener man naturligvis at blive fejret. Foto: Ingimage.com

Fest I 25 års ægteskab er der flest hverdage - og langt færre lørdage med rødvin og fest. Så det giver vel på mange måder god mening af fejre sit sølvbryllup på en hverdag.

Aldrig før har så mange par holdt sammen så længe i et ægteskab, viser tal fra Danmarks Statistik.

I 2018 kunne således 16.600 par fejre sølvbryllup. Det er mange æresporte, sammenkomster, morgensang og hornmusik, selvom færre og færre får det gjort og magter det og måske i stedet vælger at fejre deres store fest med den nære familie på en strand langt nede sydpå.

Nu er vi nået hertil

Men der er noget særligt ved at holde sammen i 25 år, og vi har brug for øjeblikke, hvor vi stopper op og markerer, at nu er vi nået hertil i livet.

Har man sølvbryllup, blev man formentlig gift en lørdag og ender 25 år efter med sølvbryllup på en tirsdag eller onsdag.

Og det kan både synes uoverskueligt, at lukke 50 mennesker ind i huset til morgenmad og stå klar med det en hverdagsmorgen, og som gæst at skulle stå og synge klokken syv og bagefter ind og spise morgenmad på en hverdag og inden arbejde.

Man kan godt feste på en hverdag

Men der er altså noget over det. Og netop det at gøre det på en hverdag giver både sølvbryllupspar og gæster en følelse af, at den her fest er noget specielt og ikke en, der lige så godt kunne holdes en tilfældig lørdag ligesom alle andre fester. Det gør det mere højtideligt, og man kan altså godt feste på en hverdag.

Og har man sølvbryllup i den kolde tid og ikke kan være i telt i haven, så er der såmænd også penge at spare ved at booke et festlokale eller restaurant på en hverdag fremfor en weekend.