Sæler holder også vinterferie

En sæl alene på stranden er ikke en sæl i nød

12. februar 2020, 11:18
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Fjends Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 modtager ekstra mange opkald i vinterferien, fordi bekymrede borgere mener, at de har fundet en sæl i nød.

Der er dog højst sandsynligt bare tale om, at sælerne ligger og slapper af i vandkanten, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse.

- Vi kan mærke det på vagtcentralen, når folk går på ferie. Her tager de typisk en tur på stranden, hvor de ser en sæl ligge alene i vandkanten. Det er de fleste mennesker ikke vant til, så de tror, at sælerne er i nød. Men sæler har også behov for at hvile sig en gang imellem, og de kan derfor ikke opholde sig i vandet hele tiden, siger biolog Anne Sofie Conde Meilvang.

Hold god afstand

Hun pointerer, at sæler er vilde dyr, så derfor er det vigtigt at holde god afstand til dem, så de ikke føler sig truede af mennesker.

Ser man en sæl ligge alene på stranden, skal man derfor bare lade den være. Den er formentlig ikke i nød, den hviler sig bare.

Kun hvis sælen har tydelige skader såsom sår eller anden tegn på sygdom, er det vigtigt at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812.

I Fjends er det for eksempel ikke usædvanligt at se sæler på Lundø.