Musik og brunch på Lundø

De havde regnet med 20-30 deltagere, men der kom 70

12. februar 2020, 12:32
1 af 4 Ø-rådets Kulturgruppe diskede op med et festfyrværkeri af hjemmelavede lækkerier til Musik og Brunch. Privatfoto
2 af 4 Den lokale troubadour, Bjørn Fonvig, spredte blandt andet glæde med sin egen »Lundøhymne«. Privatfoto
3 af 4 Ø-rådets Kulturgruppe diskede op med et festfyrværkeri af hjemmelavede lækkerier til Musik og Brunch. Privatfoto
4 af 4 De havde regnet med 20-30 gæster, men der kom 70. Privatfoto

Lundø Der var masser af lækkerier for øjet, øret og ganen, da Lundø Forsamlingshus søndag den 2. februar for første gang slog dørene op til kyndelmissehygge med Musik og Brunch.

Det var Ø-rådets Kulturgruppe, der diskede op med et festfyrværkeri af hjemmelavede lækkerier »med det hele« – sammensat af sunde, søde, salte, friske og bløde smagsvarianter.

Sussi Hørup fra Kulturgruppen bød velkommen, inden den lokale troubadour Bjørn Fonvig overtog stafetten og generøst leverede fortællinger, fællessang og smukke musiknumre om kyndelmisse og kærlighed.

Hymne med genklang

Bjørn Fonvig skrev sin »Lundøhymne«, da han og konen Vibeke flyttede til halvøen, og den vakte genklang blandt deltagerne i Musik og Brunch.

- Den sang bliver brugt til alle livsbegivenheder, lød det med våde øjne fra Flemming Sørensen om sangen, der altid er på repertoiret til fællesspisninger og andre fester i forsamlingshuset.

- Mens de andre sang, sad jeg og kiggede rundt, og jeg blev – endnu en gang – glad og varm om hjertet over det enestående fællesskab og sammenhold, vi har her på Lundø, supplerede Lasse Nyström.

Bønnerne blev hørt

Også menuen faldt i god jord. Gæsterne nød skyr med friske hindbær, honning og crunch, æggemuffins med røget dyrekølle, dildvafler med laksesalat, friske rødkålssalater, humus, forskellige slags pålæg, ost, frugt og marmelade.

Der blev drukket så meget kaffe, at der måtte kværnes flere bønner undervejs, og de sunde rødbedeshots med ingefær var der så meget aftræk på, at de store glas kom i brug. Det hele blev sluttet af med den lækreste citronkage med blå birkes.

- Det er jo første gang, vi laver Musik og Brunch, og vi havde vel regnet med 20-30 deltagere, så det er helt overvældende, at der kom 70. Vi er begejstrede, sagde Jette Kjølhede fra Kulturgruppen.

Overskuddet fra arrangementet går til forskellige aktiviteter i kulturens tegn senere på sæsonen såsom Markedsdagen og Æblets Dag til efteråret.