Bag Disken Fra Nørrebro til Kongenshus Kro

Leif er et livsstykke af godt humør og mest glad bag gryderne på kroen

19. februar 2020, 08:35
Leif Wodstrup er her i gang med at snitte en gang løg, der skal bruges til hakkebøffer. Foto: Britta Kristiansen

KONGENSHUS 46-årige Leif er egentlig fra Nørrebro. Det kan man tydeligt høre, når han snakker. Nu arbejder han som kok på Kongenshus Kro. Ude på landet med de store åbne vidder omkring sig. Men Leif Wodstrup befinder sig fantastisk godt i den skønne natur, som nu rummer hans arbejdsplads.

Vi har mødt kokken Leif som led i serien Bag Disken, hvor vi møder personale i det lokale butiks- og restaurationsliv. Han bor privat i Struer med kone og to børn. Et tredje barn bor hos sin mor i Ringkøbing. Han har arbejdet på kroen siden sidste sommer og har også været ansat der en periode under den forrige forpagter.

Alt laves fra bunden

- Min opgave på Kongenshus Kro er at planlægge og lave menuer sammen med chefen og den anden kok. Og så at lave mad. Vi laver alt fra bunden - og af de bedste råvarer. Det er noget af det, som jeg er mest glad for ved arbejdet her. Vi laver alt det, som vi selv kan lave, fra bunden. Jeg er ikke blevet kok for bare at stå og varme noget mad op. Det skal laves ordenligt og serveres ordentligt.

- Jeg kan lide mit arbejde, når jeg får ros af gæsterne efterfølgende. Det er fedt at have et selskab, hvor det hele bare spiller, og alle er glade. Jeg er meget ærekær omkring mit arbejde, så det er vigtigt for mig, at gæsterne bliver glade. Om det er 10 eller 400 kuverter, så skal alle have det samme på tallerkenen. Og det skal se pænt ud.

I voksenlære som kok

- Jeg har også været meget andet - ja, faktisk har jeg hele tre uddannelser. Først blev jeg uddannet salgsassistent. Siden blev jeg uddannet receptionist - og i 2007 blev jeg uddannet kok. Min læretid som kok var på Under Klippen i Holstebro.

- Jeg har så at sige i min tid været alt fra flaskemedarbejder til at sælge værktøj og maling til at tage mig af de udenlandske turistgrupper på et hotel. Men jeg havde hele tiden haft i baghovedet, at jeg godt kunne tænke mig at blive kok. Jeg har altid elsket at lave mad. Alligevel skete det pludseligt i 2003 - og jeg fik den første læreplads, som jeg søgte. Jeg havde fundet ud af, at jeg kunne blive voksen-lærling. Og det var en god ordning, når man har etableret sig med familie. Og siden juli har jeg så været her på Kongenshus Kro.

Spiller op til dans

- I min fritid er jeg forsanger i et danseorkester i Holstebro, der hedder Djangoes. Vi spiller alt fra festivaller til bryllupper. Det er faktisk lidt sjovt, for vi skal spille til et bryllup her på Kongenshus Kro snart. Så kan jeg lave mad fra morgenen af - og så gå ind og underholde gæsterne efterfølgende. Så er den dag da ligesom også brugt. Ellers bruger jeg tid med min kone, vores børn og venner- og er der tid, så får jeg et spil golf i ny og næ.

- Min livret er boller i karry. Mine børn siger, at min sovs er bedst. Til gengæld siger de, at min kone laver bedre kødboller end mig. Det synes jeg selvfølgelig ikke, ha ha.