International ungeweekend i Mønsted

Unge på udveksling var samlet til træf med workshops

27. februar 2020, 11:51
20 udvekslingsstuderende deltog i international ungeweekend i Mønsted. Privatfoto

Mønsted Mønsted Skole var for nylig ramme om en weekendlang lejr for unge fra alle egne af verden.

Viborg Kommune havde venligst udlånt skolen til organisationen AFS, der havde lokket sine udvekslingsstuderende på vinterlejr i Fjends.

De unge i alderen 16-18 år tilbringer skoleåret 2019-2020 i Danmark, og de skulle selv finde til Mønsted, hvor de blev modtaget af seks danske unge, som alle selv har været sendt ud på skoleophold i forskellige dele af verden.

Store kulturforskelle

Eva Hancock fra Mønsted, der er medlem af lokalbestyrelsen i AFS Viborg, oplyser, at weekenden bød på en masse workshops, som alle skulle hjælpe de unge til at forstå sig selv og danskerne bedre.

- De har gennemlevet en første fase af kulturchok, hvor alt er nyt, og man skal vænne sig til sprog og vaner og adfærd, som er meget anderledes end i hjemlandet. Bare det at passe ind i en familie kan være svært, hvis man pludselig skal til at tage vare på egne ting og aktiviteter. For deltagere fra Kina kan det for eksempel være en kæmpe udfordring at få den frihed, man har som ung i Danmark, i forhold til at have haft en meget styret og ordnet opvækst med mange timers skolegang og meget lidt fritid, lyder det fra Eva Hancock.

Hjælp fra rigtige venner

Forplejningen af de 20 unge deltagere blev leveret af andre, frivillige venner af AFS Viborgs lokalforening, der skiftedes til at stå for et måltid med servering.

I dette skoleår er to unge fra Italien og en fra Brasilien tilknyttet lokalområdet og Viborg Katedralskole.

afs.dk kan man både orientere sig om unge danskeres mulighed for at rejse ud og muligheden for at blive værtsfamilie for en ung fra udlandet.