Landbrugstema Landbrugsdanmark leverer under coronakrisen

Landbruget får, hvad det skal bruge, så det kan levere, hvad danskerne har brug for

20. marts 2020, 11:40
Arkivfoto: Jakob Stigsen Andersen

Landbrug Mens store dele af samfundet er coronalukket, bliver det slået fast fra Landbrug & Fødevarer og dets rådgivnings-, videns- og innovationsdel SEGES i forening: Lastbilerne ud til landmændene med foder og andre varer bliver ved med at rulle, og lastbilerne der henter mælken og dyrene bliver prioriteret højt af virksomheder og myndigheder.

Med andre ord: Landbruget får, hvad det skal bruge, så det kan levere, hvad danskerne har brug for.

Kritiske dele kører videre

Også kritiske dele af Landbrug & Fødevarer og SEGES som sundhedskontroller, vaskehaller, it-systemer og laboratorier kører videre.

Fra Fødevarestyrelsen og Landbrugsstyrelsen er meldingerne, at de er klar til at hjælpe og udføre de kritisk vigtige opgaver – mens fysiske kontroller er udskudt.

Landmændene og deres medarbejdere, rådgivere og organisationer og virksomhederne, de handler med, er alle berørte af situationen på den ene eller anden måde, nogle desværre også økonomisk, men forsyningskæderne til landmanden fungerer, landmænd og fødevareproducenter arbejder, og butikkerne vil løbende få friske varer på hylderne.

Ingen grund til hamstring

Det lover Landbrug & Fødevarer og understreger endnu engang, at der ikke er nogen grund til at se flere hamstringsscener i danske butikker, da der produceres og leveres mad nok.

SEGES har i øvrigt på Landbrugsinfo offentliggjort en side målrettet landmanden og rådgiverne i rådgivningsvirksomhederne. Her er der blandt andet gode råd til landmanden som arbejdsgiver og links til sundhedsmyndighederne. Siden vil løbende blive opdateret.