Nye datoer for udskudte konfirmationer

Vestfjends Pastorat har allerede lagt sig fast på ultimo august, mens andre er lige på trapperne med nye datoer

20. marts 2020, 13:49
Smollerup Kirke. Arkivfoto: Morten Marboe

Fjends Onsdag besluttede landets biskopper i fællesskab at udsætte alle konfirmationer til efter pinse i starten af juni.

Årsagen var de nye tiltag, regeringen har sat i søen for at begrænse udbredelsen af coronavirusset, som tirsdag resulterede i forbud mod forsamlinger på mere end ti personer.

Det forbud gælder i første omgang kun til den 30. marts, men biskopperne har altså af egen drift besluttet at lade det strække længere ind i fremtiden.

Den beslutning er truffet for at give afklaring for både familier og ansatte, lyder det fra biskopperne.

Vestfjends er klar

Det påhviler nu de enkelte provstier at fastsætte nye datoer lokalt så hurtigt som muligt, og i Vestfjends Pastorat har de været hurtige ved kirkelågen.

Fredag middag kunne det meldes ud, at konfirmationer i pastoratets sogne er rykket helt hen til slutningen af august.

Således er der lørdag den 29. august annonceret konfirmation i både Vroue Kirke og Vridsted Kirke klokken 11, mens der søndag den 30. august er annonceret konfirmation i Sdr. Resen Kirke klokken 9.30 og i Fly Kirke klokken 11.

Man kan frit vælge, hvilken kirke man ønsker at blive konfirmeret i, og er det ikke muligt at holde sin konfirmation på en af de annoncerede datoer, kan man også blive konfirmeret ved højmessen en hvilken som helst søndag, man ønsker det. Så vil konfirmationen blive en del af højmessen ligesom ved for eksempel dåb, oplyser formand Turi Roslund fra Fællesrådet for Vestfjends Pastorat.

Andre er også klar

Daugbjerg-Mønsted-Smollerup Pastorat har også allerede lagt sig fast på nye datoer, som vil blive meldt ud i starten af næste uge, meddeler sognepræst Inger Pettersson.

Også i Sparkær-Gammelstrup Pastorat arbejdes der på at kunne melde datoer ud i løbet af næste uge, oplyser sognepræst Anja Nadybal.

Fra Løgstrupegnen er meldingen, at man skal mødes i den kommende uge for at diskutere spørgsmålet i det, der hedder Vorde-Fiskbæk-Romlund-Tårup-Kvols Pastorat. Det oplyser menighedsrådsformand Mogens Vestergaard.

To provstier i spil

Af hjemmesiden for Stoholm og Kobberup Sogne fremgår det, at kirkekontoret i Stoholm vil udsende nye datoer for konfirmationerne i Skive Provsti den 31. marts klokken 10 via kirkernes hjemmesider og på mail til enten e-boks eller direkte til de forældre, man har tilladelse til at maile til.

Men den meddelelse omfatter kun konfirmander til Kobberup Kirke, da Stoholm-Kobberup Pastorat er så viselig indrettet, at det ene sogn (Kobberup) tilhører Skive Provsti, mens det andet (Stoholm) tilhører Viborg Provsti.

Og i Stoholm har man endnu ikke lagt sig fast på nye datoer, oplyser menighedsrådsformand Ejner Skovhus.