Konfirmander i Skive Provsti får tidligere besked

Hurtig handling i omkringliggende sogne får nu Skive Provsti til at fremrykke offentliggørelse af nye datoer for konfirmationer

21. marts 2020, 12:33
Kobberup er blandt de sogne, hvor konfirmander og deres forældre nu får en uge mere til blandt andet at planlægge festen, da Skive Provsti fremrykker offentliggørelsen af nye konfirmationsdatoer med en uge. Arkivfoto

Nordfjends I første omgang lød beskeden fra Skive Provsti, at nye datoer for de udskudte konfirmationer på grund af coronavirus ville blive meldt ud den 31. marts via mail til alle berørte parter.

I Fjends drejer det sig om Højslev-Dommerby-Lundø Pastorat, Ørslevkloster-Ørum Pastorat og Stoholm-Kobberup Pastorat.

Men nu rykkes offentliggørelsen af nye konfirmationsdatoer en uge frem til tirsdag den 24. marts, hvor alle konfirmandforældre fra klokken 10 får samtidig adgang til ændringerne via kirkernes hjemmesider og mails, så alle får bedre mulighed for at foretage de nødvendige ændringer i forhold til for eksempel planlægning af festen.

Andre har meldt ud

Det gør man i lyset af, at en del sogne rundt omkring Skive Provsti allerede har offentliggjort nye datoer. For eksempel kunne Vestfjends Pastorat fredag melde ud, at konfirmationer i Vroue, Vridsted, Sdr. Resen og Fly kommer til at finde sted henholdsvis den 29. og 30. august.

- Vi håber på jeres forståelse for, at vi gør vores yderste for en fornuftig fordeling og planlægning, også i forhold til jeres afvikling af festerne, lyder begrundelsen fra provst Betty Ahrenfeldt på vegne af alle provstiets præster.