Sjørup Forsamlingshus afværger lukning

Nye folk har alligevel meldt sig på banen til en plads i bestyrelsen

25. marts 2020, 09:15
Foto: Henrik Bagge

Sjørup Egentlig havde de varslet en lukning, hvis ikke nogen meldte sig frivilligt til bestyrelsen, da der blev indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Sjørup Forsamlingshus til afvikling den 1. april.

Nu er den begivenhed imidlertid sat på standby, og det er der både en trist og en positiv årsag til.

Den triste er selvfølgelig, at der grundet coronavirussens hærgen i Danmark er lukket ned for alt, der handler om at samle mere end ti mennesker ad gangen.

Og selv om kasserer i Sjørup Forsamlingshus, Esper Nørremark, joker med, at »det var der nok heller ikke kommet alligevel«, er han alligevel glad for, at han også har positivt nyt.

Nye er kommet på banen

Der har nemlig, siden den ekstraordinære generalforsamling blev annonceret, meldt sig nye kræfter på banen, der kan afløse »de gamle«, der hver især har taget 8-10 år på posterne.

- Der er nu lys for enden af tunnelen, for der er nogle, der har givet udtryk for, at de godt vil tage en tørn, siger Esper Nørremark, der selv er en af dem, der trænger til en pause.

Ud over ham drejer det sig om Karl Dahl og Jørn Øer, og uden at Esper Nørremark vil sætte navn på de nye, mener han, at den skulle være god nok.

Om det så kan komme på tale helt at aflyse den annoncerede generalforsamling i lyset af, at tilstrækkeligt med folk allerede har meldt sig, er han ikke helt sikker på.

- Det var der nok ingen, der ville gø ad, men nu må vi lige se. Vi tager stilling til det senere, siger Esper Nørremark.

Et rigtig godt hus

Han glæder sig først og fremmest over, at det ikke bliver nødvendigt at gøre alvor af truslen om lukning, der var reel nok.

- Vi har et rigtig godt hus med nogle fantastiske forhold, så det skal da gerne køre videre, men det kræver ligesom, at nogen vil have noget med det at gøre. Og det er der så heldigvis også nu. Jeg ville da have det dårligt med, at jeg skulle være en af dem, der var med til at kaste håndklædet i ringen, siger Esper Nørremark, der ud over udlejning også peger på andre gode brugere af huset som dagplejerne og Brugsen, der jævnligt afholder fællesspisninger på stedet.