Sjørup graves op

Vestre Skivevej forventes spærret for gennemkørsel fra mandag og året ud

29. marts 2020, 15:56
Foto: Henrik Bagge

Sjørup Det kan synes som held i uheld, når nu endelig det skulle være.

Et længe planlagt arbejde med omkloakering i Sjørup begynder mandag den 30. marts, og det betyder, at byens nord/sydgående hovedfærdselsåre, Vestre Skivevej, graves op og dermed bliver spærret for gennemkørsel.

At det så tilfældigvis sker, mens landet alligevel ligger mere eller mindre stille på grund af coronavirus, kunne næsten ikke være planlagt bedre.

Varer året ud

Det betyder dog ikke, at det omfattende arbejde ikke bliver til gene for både de lokale og de mange andre bilister, der dagligt benytter Vestre Skivevej for at komme fra A til B.

Arbejdet er nemlig planlagt til at vare året ud, og man kan dermed roligt begynde at sondere terrænet for omkørselsmuligheder, når vi engang vender tilbage til normale tilstande.

Vestre Skivevej vil under arbejdet være spærret for gennemkørsel på strækningen fra Holstebrovej i syd til Vrouevej nord for Sjørup.

Omkørsel ad Herningvej

Skive.dk orienterer Skive Kommune sine pendlere sydpå om, at man fra den 30. marts til den 18. december ikke kan komme længere end til Vrouevej, og at der fra Skive vil være omkørsel ad Herningvej, som rammer Holstebrovej lige vest for Hagebro.

Skive Kommune forventer dog også, at omkørslen dermed vil bevirke større belastning med mulighed for kødannelse på Herningvej i spidsbelastningerne.

Derfor lyder opfordringen fra kommunen, at »har man mulighed for at finde alternativ rute, kan dette med fordel benyttes.«

Kigger man på landkortet mellem Skive og Sjørup kunne sådanne »alternative ruter« hurtigt komme til at involvere småbyer som Fly, Vridsted, Vroue, Kjeldbjerg, Iglsø og Lånum.

Det vil støve og støje

Det er Energi Viborg Vand A/S, der står for kloakfornyelsen i Sjørup, og selve det arbejde forventes at gå i gang efter påske med forbehold for den usikkerhed, coronavirussen medfører, oplyses det på forsyningsselskabets hjemmeside.

De berørte ejendomme skal have lavet nye hovedkloakker for regn- og spildevand, og efterfølgende skal kantsten og vejbrønde skiftes.

Der arbejdes på hverdage klokken 7-18, hvor man skal forvente både støv og støj.

- Vi beklager, men vi lover, at vi skynder os og stræber på at blive færdige hurtigst muligt, lyder det Energi Viborg Vand A/S, der også opfordrer til at respektere de opsatte afspærringer af hensyn til sikkerheden.