Kalkmineløbet udskydes til efteråret

Det udsolgte Kalkmineløb har nu flyttet dato til september på grund af coronavirus

30. marts 2020, 07:30
Rasmus Jønsson og resten af styregruppen kan nu starte forfra med at arrangere Kalkmineløbet 2020, der grundet coronavirussen er udsat til den 19. september. Arkivfoto: Henrik Bagge

Mønsted/Daugbjerg I lyset af udbredelsen af COVID-19 og følgerne heraf for samfundet har arrangørerne bag Kalkmineløbet, der normalt afvikles Kr. himmelfartsdag, valgt at udsætte det spektakulære arrangement til lørdag den 19. september 2020.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kalkmineløbets styregruppe.

Siden udbruddet af COVID-19 og den fortsatte udbredelse af virussen i hele verden har styregruppen fulgt myndighedernes løbende justeringer af vejledninger og anbefalinger tæt, og det seneste stykke tid har det stået klart, at løbet var nødt til at blive udskudt.

- For Kalkmineløbet har sundhed og sikkerhed for løbere, hjælpere og tilskuere vores absolutte førsteprioritet. Kalkmineløbet er en stor begivenhed med over 3300 deltagere, og vi mener, at løbet kun kan gennemføres på forsvarlig vis ved at udsætte det til efter sommer, siger Rasmus Jønsson, medlem af styregruppen bag Kalkmineløbet.

Kan starte forfra

Rasmus Jønsson pointerer, at en udskydelse af et sådant event også kræver, at al planlægning faktisk starter forfra.

- Derfor har det også lige taget os lidt tid at få styr på nogle vigtige detaljer, inden en udmelding kunne ske. Både Mønsted og Daugbjerg Kalkgruber har vist utroligt stor velvilje til at bakke op om den nye dato, og det er jo trods alt en forudsætning for at kunne afvikle et Kalkmineløb, siger Rasmus Jønsson.

Men også fra de lokale landmænd og lodsejere har man skullet sikre sig, at de fortsat kan stille deres marker til rådighed til parkering og ikke er i gang med at høste på den nye dato.

Dertil kommer tidtagningsfirma, toiletvognsudlejer, musik og underholdning på dagen og ikke mindst de to hovedsponsorer, Boligselskabet Sct. Jørgen og Vestjysk Bank, der alle har skullet tages med i drøftelserne.

Bliver tilbudt refusion

Kalkmineløbet er et eftertragtet specialløb, som er udsolgt på mere eller mindre alle distancer.

Det er kun på de lange ekstremdistancer som Badman (52,7km) og Dracula (10 timers løb), at der er få pladser tilbage, men Rasmus Jønsson forsikrer, at løbere, der ikke kan på den nye dato, vil blive tilbudt at få refunderet beløbet for deres startnummergebyr. Disse billetter vil så blive frigivet til andre løbere på et senere tidspunkt.

Alle, der har købt et startnummer til Kalkmineløbet, har i denne weekend modtaget en mail med information herom.

- Vi vil i den kommende tid arbejde på højtryk for at få al logistik til at gå op, og vi vil løbende udsende opdateringer via vores Facebookside, ligesom vi vil opdatere vores website, når den nye information er klar, siger Rasmus Jønsson fra Kalkmineløbet, der også vil annoncere det på facebook, hvis der skulle blive frigivet pladser på nogle af distancerne.