Genbrugspladser genåbner tirsdag

Åbningstiderne er udvidet i begge kommuner i Fjends, men i Viborg Kommune bestemmer nummerpladen, hvornår du må komme

30. marts 2020, 08:40
Fra tirsdag bliver du ikke længere mødt af dette skilt, når du kører på genbrugspladsen i Stoholm. Til gengæld kommer du kun ind, hvis du har den rigtige nummerplade. Arkivfoto: Henrik Bagge

Fjends Genbrugspladserne i både Skive Kommune og Viborg Kommune er fra tirsdag igen åbne for private, som ellers har været forment adgang, siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus.

Sundhedsmyndighederne vurderer imidlertid nu, at kommunerne kan åbne genbrugspladserne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges, og det har fået Kommunernes Landsforening (KL) til at anbefale kommunerne at åbne pladserne fra tirsdag den 31. marts.

Nummerpladestyring i Stoholm

Men for at åbningen kan foregå forsvarligt for borgere og medarbejdere i forhold til smittefare, anbefaler KL også kommunerne at indføre adgangsbegrænsning, der passer til den enkelte kommune.

Det kan være i form af portvagter, bomløsninger, onlinebooking eller nummerpladestyring, og det sidste har man taget til sig i Viborg Kommune, der søndag aften på facebook spurgte følgerne: »Hvornår kan du igen bruge din lokale genbrugsplads?«, hvorefter man selv gav svaret: »Det afhænger af din bils nummerplade.«

Man har nemlig bestemt, at biler med et lige sidste tal på nummerpladen har adgang på lige datoer, mens biler med et ulige sidste tal på nummerpladen har adgang på ulige datoer.

Da ordningen imidlertid starter den 31. marts (tirsdag), har de lige nummerplader adgang denne dag, mens de ulige nummerplader altså må vente til onsdag den 1. april.

Herefter skulle ordningen med lige og ulige datoer være til at finde ud af, ligesom når en knastør sommer har begrænset vores havevanding til hver anden dag.

På Revas i Stoholm har man også midlertidigt udvidet åbningstiderne fra de normale tre timer på hverdage, så der foreløbig nu er adgang mandag-lørdag klokken 10-18.

Udvidede forholdsregler

I Skive har man endnu ikke indført nummerpladetyranni.

Til gengæld forsøger man at komme den værste kødannelse i forkøbet ved de første dage at udvide åbningstiderne, således at der er åbent klokken 08-18 fra den 31. marts til den 3. april. Herefter hedder åbningstiderne igen 10-18.

Desuden gør Skive Kommune opmærksom på nogle udvidede forholdsregler på genbrugspladserne.

Der kommer begrænsning på, hvor mange biler der samtidig må være på pladserne.

Vær så få som muligt til at tømme traileren, og medbring gerne selv skovl, kost og handsker.

Sorter gerne affaldet hjemmefra, så du ikke bevæger dig unødigt rundt på pladsen. Og det er ikke det eneste, man skal huske at gøre hjemmefra, da kundetoiletterne er lukkede.