Medarbejdere sendt hjem fra kalkgruber

Der er kun direktøren tilbage i Mønsted Kalkgruber, hvis sæsonåbning står hen i det uvisse

31. marts 2020, 11:36
Direktør Rikke Friis er lige nu den eneste medarbejder tilbage ved Mønsted Kalkgruber. Arkivfoto: Henrik Bagge

Mønsted Direktør Rikke Friis sidder nu alene tilbage på fortet i Mønsted Kalkgruber.

Mandag så hun sig nødsaget til at sende de sidste medarbejdere hjem på lønkompensation for at sikre virksomhedens overlevelse, efter turistattraktionen blev underlagt regeringens lukkepåbud på grund af coronavirussen.

Det oplyser direktøren i en meddelelse på Mønsted Kalkgrubers facebookside, hvor det også pointeres, at man de sidste 14 dage i forvejen har kørt på nødblus og nødbesætning, da ingen af de normale arbejdsopgaver har været i spil.

Sendt hjem indtil 9. juni

Rikke Friis oplyser til Fjends Folkeblad, at det drejer sig om i alt seks medarbejdere, der foreløbig er sendt hjem indtil den 9. juni, eller i bedste fald indtil man får lov at åbne dørene for gæster, hvis det skulle ske inden.

Den planlagte sæsonåbning den 4. april blev hurtigt udskudt til den 14. april, men reelt er det nu på ubestemt tid, og Rikke Friis forventer, at turistmagneter med mange mennesker samlet bliver noget af det sidste, der får tilladelse til at vende tilbage til normale tilstande.

Hård situation for alle

Rikke Friis forudser en hård sæson, men håber at folk vil tænke på Mønsted Kalkgruber, når det igen bliver tid til at komme ud og opleve noget. På stedets hjemmeside og facebook kan man løbende følge med i nyt om datoen for sæsonåbning.

- Det er en rigtig hård situation for os alle som mennesker og medarbejdere, men også økonomisk for Mønsted Kalkgruber som virksomhed. Jeg håber på jeres forståelse og tilgivelse for, at det lige nu kun er mig, I kan få fat i, og at besvarelser derfor kan tage lidt længere tid end normalt, lyder det fra Rikke Friis i facebook-opslaget.

Hun gør i øvrigt også opmærksom på, at man er meget velkommen til at gå en tur i det smukke Natura2000-område, der omkranser Mønsted Kalkgruber.