Stoholm Slagter udvider ejerkredsen

Med Michael Søndergaard som ny medejer bliver kendt duo nu til en trio

02. april 2020, 14:57
1 af 3 Michael Søndergaard (i forgrunden) har nu sluttet sig til Stoholm Slagters ejerkreds, der i forvejen talte Bjarne Lausen (i baggrunden) og Rene Madsen. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Med godt humør hos alle parter har det ikke været så svært for Bjarne Lausen (th) og Rene Madsen at snakke sig tilrette om at udvide ejerkredsen i Stoholm Slagter med Michael Søndergaard (tv). Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Michael Søndergaard var blandt andet i Grønland, da han aftjente værnepligten på Kongeskibet Dannebrog. Privatfoto

Stoholm Stoholm Slagter præsenterer et lyspunkt midt i en mørk coronatid.

I stedet for at sidde og ærgre sig over, hvor galt det kan ende, har ejerne Bjarne Lausen og Rene Madsen nemlig tænkt i generationsskifte for at konsolidere firmaet og kan nu præsentere en tredje mand i ejerkredsen.

Og de er ikke gået langt for at finde ham, for der er tale om Michael Søndergaard, der i forvejen har sin daglige gang i butikken og også er udlært her.

- Det er en fremtidssikring af virksomheden, vi er i gang med. Michael kom for over et år siden og viste interesse for medejerskab, og efter 14 år i virksomheden kender han den godt og ved, hvad han går ind til, siger Bjarne Lausen, der i 1988 åbnede Stoholm Slagter i Vestergade.

Man får lov til meget

En af Bjarne Lausens første lærlinge i butikken var Rene Madsen, der i 2002 blev kompagnon og også stod for åbningen af firmaets anden butik i Sct. Mathias Centret i Viborg.

Og nu er endnu en tidligere lærling så på vej ind i ejerkredsen. Det kunne næsten se ud til, at folk, der skriver under på en lærlingekontrakt, også skriver under på at overtage biksen på sigt.

- Nej, det tror jeg dog ikke. Der har trods alt også været mange lærlinge igennem, som ikke blev her, griner Michael Søndergaard.

- Men det er sådan et sted, hvor du, hvis du ellers kan lide arbejdspladsen, får lov til meget. Hvis du giver den en skalle, så giver de også meget igen. »Det gør du bare«, siger de, og det gælder sådan set alle ansatte, hvis de har en fed idé.

Heldig hånd med fredagsmenu

Michael Søndergaard er selv sådan en med mange ideer, også til hvordan Stoholm Slagter videredrives.

- Men med de to gamle på sidelinjen, kan de måske lige tage toppen af de vildeste ideer, griner han og indrømmer, at han har meget at lære endnu hvad angår driften.

Men en af hans ideer har i hvert fald allerede slået an.

Fredagsmenuen blev i starten langet over disken omkring 150 gange hver uge, men det er i coronatiden eksploderet med op til 500 kuverter hver fredag, hvilket ifølge de to gamle er »godkendt arbejde«.

Kok på Kongeskibet

29-årige Michael Søndergaard har været i butikken i Stoholm de sidste fem år og blev altså før det også udlært her.

I mellemtiden var han inde at vende i Viborg-afdelingen, efter han i 2011 aftjente sin værnepligt på Kongeskibet Dannebrog, hvor han stod for at servicere de royale med hjemmelavet rullepølse, leverpostej og alverdens gode sager.

Han er gift med Nadja, og de bor i Aulum med deres datter på fire år. Og det var også familien, der fyldte mest i overvejelserne, da Michael Søndergaard skulle beslutte sig for at blive medejer af sin arbejdsplads.

- Vi havde snakket om, at det kunne ske engang ude i fremtiden, når Bjarne ville på pension. Men at det lige pludselig kom så tæt på, at jeg fik et bud nu, kom bag på os. Men vi tog et par hurtige snakke derhjemme og var faktisk enige om, at hvis jeg ikke prøvede, ville jeg fortryde det senere, siger Michael Søndergaard.

30 timer til Bjarne

At et »ja« var under forudsætning af fuld opbakning på hjemmefronten, var også blevet understreget over for ham af Bjarne Lausen, der nu kan glæde sig over udvidelsen af ejerkredsen.

- Hvem ved, om fem år bliver jeg 60, og så kunne jeg da godt bruge en lidt kortere arbejdsuge. Måske 30 timer, hvis de kan bruge mig til noget, siger han.

Rene Madsen, der godt nok er 10 år yngre, tilføjer, at han også skal til at komme i gang, hvis han skal nå at afspadsere de mange »opsparede« timer i butikken.