Victoria bager live: Du holder bare snitterne!

Victoria fra bagedysten arrangerede onsdag »Løgstrup bager sammen, hver for sig« live på facebook

07. april 2020, 11:50
1 af 2 Victoria Sloth Askjær gik onsdag på facebook for med borgerne i Løgstrup at lave live bagning af en pladefuld hindbærsnitter sammen og hver for sig. Screenshot
2 af 2 Victoria Sloth Askjær var undervejs i sendingen flink til at tjekke chatten og svare deltagerne, der indimellem stillede spørgsmål til bagningen. Screenshot

Løgstrup Vi har set musikere gøre det, vi har set fitness-instruktører gøre det, og onsdag gjorde Løgstrups finaledeltager fra Den store Bagedyst det også:

Hun tog det, hun normalt gør, ind på facebook for at samle i en kold coronatid.

Victoria Sloth Askjær var onsdag i sidste uge klar til at debutere med en slags interaktiv skolekøkken live, da hun på sin facebook-side »SMOVS« lancerede konceptet »Løgstrup bager sammen, hver for sig«, hvor dagens opgave lød på hindbærsnitter.

Eller »hindbærsnutter«, som de er blevet døbt blandt børnene hjemme hos Victoria.

Miks din mørdej

Omkring 30 kigger med, da starten går, og en del af dem bager aktivt med, heriblandt flere børn.

Victoria har på forhånd delt en opskrift på en mørdej bestående af mel, flormelis, æg, smør og vaniljepulver.

Har man en foodprocessor, er den god at bruge, men man kan sagtens klare sig uden. Man må bare ikke overælte en mørdej. Den skal kun lige hænge sammen, for ellers kan den blive sej, og de lækreste hindbærsnutter smuldrer nærmest, når man bider i dem, synes Victoria.

- Nu kommer det nok til at larme. Det er en supergammel knallert, men den virker, siger Victoria, inden hun starter sin foodprocessor op med et brøl.

Vi følges ad, og Victoria spørger jævnligt: »Er alle med? Sig til, hvis I sakker bagud«.

Kasper spørger, om han kan bruge sin røremaskine i stedet for en foodprocessor.

- Det vil jeg faktisk fraråde, for den ælter alt for meget. Jeg vil anbefale, at I bruger klør 5 i stedet for, svarer Victoria.

Klar til udstikning

Med mørdejen klar, så den lige smuldrer let mellem fingrene, putter vi den i en frysepose og klemmer den flad, inden den ryger på køl.

Så kan man hurtigere arbejde videre med den om lidt, for den må nemlig ikke være for blød, når snitterne skal stikkes ud.

Imens findes flormelis frem, for ventetiden skal gå med at lave glasur.

»Skal vi tænde ovnen?« spørger Mia.

- Gud ja, det er da rigtigt! Vi tænder den på 190 grader varmluft, puster Victoria, inden hun henter dejen, der allerede er blevet tilpas kold.

Brug bare en kop

Den får lige en tur med kagerullen, til den er en halv centimeter tyk, og så er det blevet tid til at stikke snitterne ud.

Man kan for eksempel sagtens bruge en kop til det og så lige smøre den med lidt vand rundt i kanten, så dejen bedre slipper.

»Er det vigtigt, at der ikke er for mange kanter på udstikkeren? Vi har en stjerne,« skriver Kasper, og Victoria svarer lige på en studs.

- Både og, for i en stjerne vil spidserne blive bagt lidt hurtigere end det andet og blive mørkere, men det er en smagssag.

»Gylden« er løsenordet

En plade med halve hindbærsnutter ryger i ovnen i cirka otte minutter, mens de holdes øje med, så de ikke brænder på, men bliver »gyldne«.

Imens findes hindbærmarmeladen frem. Victoria har lagt en opskrift ud, men når man har små børn, synes Victoria egentlig ikke selv, at der er tid til at stå og koge sin egen marmelade, så hun anbefaler at købe en. Eller alternativt bruge for eksempel nutella!

Ude af ovnen igen lægges hindbærsnutterne sammen med marmelade imellem, og så skal de have lov at køle godt af efter bagning af hensyn til glasuren, der ellers smelter.

Del jeres snitter

Men ellers var det vist det! En time er gået, og Victoria har lige en sidste besked.

- Det kunne være megafedt, hvis I gider dele jeres hindbærsnitter inde på SMOVS-siden, for det vil bare være for fedt at se, hvad I er nået frem til ude hos jer, griner Victoria.

Der er positiv respons i den anden ende med opfordring til at gøre det samme i næste uge.

Den arbejdende journalist har desværre ikke kunnet deltage aktivt i den hyggelige bagesession, der næsten rykker i næsen, selv om den er online.

Til gengæld bliver Bager Nørgaard i Stoholm lige lettet for et par hindbærsnitter på vejen hjem.