Webshop giver Cirkelines kunstigt åndedræt

Line Larsson har nu også fået firmacykel til udbringning

14. april 2020, 09:18
1 af 2 Line Larsson binder lige de sidste sløjfer, inden det er afsted på firmacyklen for at bringe varer ud i nærområdet. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Når der er bud, starter Line Larsson sin budcykel op og kører varer fra Cirkelines rundt i Løgstrup, men også så langt væk som Hjarbæk. Foto: Henrik Bagge

Løgstrup Det er heller ikke normalt et sted med plads til et dansegulv, men lige nu er det meget trangt med pladsen.

Varerne i Cirkelines, der blandt andet sælger tøj, brugskunst og specialiteter, hober sig op i butikken, og det er ikke kun, fordi kunderne fra den ene dag til den anden pludselig forsvandt på grund af coronakrisen.

Indehaver Line Larsson var nemlig lige i fuld gang med at arrangere forårets modeshow, som hun normalt også har et stort salg på.

Det skulle have løbet af stablen sidst i marts, men nu står kasserne med varer for mange tusinde kroner i stedet stablet op i butikken og også flere andre steder.

- Jeg havde solgt 281 billetter til det. Det var ny rekord, så det gør ondt. Jeg havde udsolgt på to dage, og det var lige 14 dage før, alt det her skete. Så går man i stå, siger Line og går i stå, mens hun slår ud med armene.

Reddet af webshoppen

Hun kæmpede i forvejen med efterdønningerne af et dårligt efterår på grund af et omfattende vejarbejde uden for butikken, men hun er ikke typen, der sidder og piver, og i stedet for at trække sig, har hun opgraderet på andre områder.

- Jeg har heldigvis min web-shop, som jeg er meget afhængig af lige nu. Og den er mange af mine loyale kunder enormt dygtige til at støtte. Også selv om nogle af dem ikke kan finde ud af det der med webshop, så vil de gerne have et gavekort, siger hun og lægger en hånd på hjertet.

- Så det hjælper mig enormt lige nu. Ellers var det slut.

Webdelen har ellers ikke fyldt alverden før. Det har mest været en service for folk langt væk fra, der måske har været omkring butikken på en ferie, og en del sjællændere og bornholmere synes tilsyneladende, at det er hyggeligt at få en pakke fra Løgstrup med en personlig og humørfyldt hilsen.

Afsted på havelågen

Men her på egnen foretrækker de fleste at komme ind i butikken og få deres udveksling med Line i den akustiske version frem for den elektroniske.

Det kan de bare ikke rigtig mere på grund af corona-reglerne.

Derfor er Line Larsson også begyndt at bringe varer ud på sin egen firmacykel, en gammel havelåge hun havde stående, som hendes fire sønner har pimpet lidt til hende.

- Mutter hun skal have en firmacykel, kom de pludselig i tanker om en aften, og så shinede de den lige lidt op. Jeg lagde et billede op af det, og folk syntes, det var lidt sjovt, at drengene stod derude i natbukser og sutsko for at gøre den ren. Så nu dytter folk efter mig, når jeg kommer rundt på den, griner Line Larsson.

Det skal nok gå

Hun har en lille dynge pakker liggende klar på disken, som hun skal have i cykelkurven og så afsted med.

- Jeg skal ikke gøre det op i min tid lige nu, kan jeg mærke, for så skulle jeg lade være med det her. Men folk synes, det er hyggeligt, jeg kommer ud med den og hænger den ude på døren og siger »ding dong«, og så kører jeg igen. Men jeg har da også godt af det, og jeg har været i Hjarbæk flere gange, så hvis jeg ikke taber mig af det her, så er det godt nok skidt, griner Line Larsson.

Til august har hun haft butikken i syv år, og hun indrømmer, at havde biksen nu kun været et halvt eller et helt år gammel, havde hun nok haft lettere ved bare at give slip på den. Men den er blevet et hjertebarn for hende, så hun har sat sig for at prøve at klare skærene og se, om ikke der venter noget på den anden side af corona.

- Det vigtigste for mig lige nu er, at vi får styr på det her corona. Det kommer til at koste, men vi er alle i samme båd. Nogle bliver sendt hjem, andre mister et arbejde, og jeg står her og mister min omsætning. Så vi er jo alle sammen en del af det. Men mon ikke, det nok skal gå alt sammen? Det tror jeg.