Ude med riven: Tennisklubber klar til at svinge ketsjeren

DGI og DIF har fjernet den sidste grus i maskineriet, så tennisfolket kan komme i gang med strengelegen

22. april 2020, 11:04
1 af 4 Med tromlen er det Esper Laustsen, der har mere end 80 år bag sig, mens Vibeke Hansen, Gert Andersen, Mads Skov og Kaj Østergaard kigger på under klargøring af tennisbanerne i Løgstrup tirsdag. Foto: Henrik Bagge
2 af 4 Vibeke Hansen, Gert Andersen, Mads Skov og Kaj Østergaard var tirsdag alle ude med riven på tennisbanerne i Løgstrup. Foto: Henrik Bagge
3 af 4 Niels Jørgen Jørgensen giver den lidt ekstra gas for fotografen, mens Jørn Tidemann, Erich Weller og Morten Lang jævner ud på banen i Sparkær. Foto: Henrik Bagge
4 af 4 Morten Lang i forgrunden arbejder, mens Jørn Tidemann, Erich Weller og Niels Jørgen Jørgensen kalder på ølpause i Sparkær. Foto: Henrik Bagge

Fjends Danmarks to store breddeidrætsorganisationer, DGI og DIF, har i flere uger arbejdet tæt sammen med sundhedsmyndighederne for at opnå klarhed for, hvordan udendørs idrætter kan åbne i foreningsregi.

Mandag kunne Sundhedsstyrelsen så præsentere nye retningslinjer på området, og det betyder, at lokale idrætsforeninger nu kan starte med udendørs aktiviteter uden kropskontakt, når de generelle krav og anbefalinger i øvrigt overholdes.

Det har i første omgang fået tennisfolket ud af starthullerne, og allerede tirsdag eftermiddag gik bestyrelsen for Sparkær IF Tennis i gang med at forberede banerne for deres medlemmer.

Høj sol, højt humør

Erich Weller, Jørn Tidemann, Niels Jørgen Jørgensen og Morten Lang var således ude med riven for at bygge banen op igen, og humøret stod lige så højt som solen.

I forvejen havde de fjernet halvandet ton gammel rødgrus fra banen, luget og gjort ved, og med mandagens melding kunne de så begynde på den sjove del.

Det vil sige, at banen blev jævnet ud, stregerne lagt ordentligt på plads, og så kom der omkring halvandet ton grus på igen fra 25 kilos sække.

Så er der bare tilbage at tromle og vande banen jævnligt de næste ti dage, og når man så kan byde velkommen lørdag den 2. maj, ender det faktisk med at blive en næsten almindelig sæson alligevel.

- Vi kan ikke blive 10 mennesker til double-aften i år, men ellers ser det ud til at blive, som det plejer, bare med en flaske håndsprit ved indgangen, siger Erich Weller, der har varslet en god halv snes gamle medlemmer om en snarlig genåbning.

Håbet er også, at det smalle udbud af idrætstilbud p.t. kan trække nye til, og Jørn Tidemann, der var med til at etablere tennisbanen tilbage i 1989, beretter med lys i øjnene om 75 medlemmer de første år.

Skub i trillebøren

Det er cirka halvdelen af, hvad de var i 1986 i Stoholm, hvor de på det seneste også har ventet utålmodigt på grønt lys i skyggen af corona.

- Vi går i gang med klargøring i denne uge, og forhåbentlig er vi parat til åbning den 2. maj, siger formand Henry Jensen, der har alle materialerne klar. Det er bare at få skubbet gang i trillebøren.

Han håber også, at en del af det udsultede idrætsfolk i mangel på andre motionstilbud nu kan finde vej til tennisklubben, der godt kunne trænge til nogle flere aktive efter et 2019 med kun 18 medlemmer.

- Det kunne da være dejligt bare at komme op på 50. Så vil jeg blive meget glad i hvert fald, siger Henry Jensen.

I Mønsted IF Tennis har de aftalt at mødes torsdag aften og gå i gang, men ifølge formand Tonny Mørup Christensen kan det godt være, at de hver for sig begynder at rykke lidt i det før. Under alle omstændigheder satser også de på at være klar til sæsonåbning lørdag den 2. maj.

Seniorer på banen i Løgstrup

I Løgstrup G&IF kan formand Kirsten Nielsen berette, at de frivillige har ventet utålmodigt med alle materialer klar på at få grønt lys, så allerede tirsdag ved middagstid blev en halv snes seniorer sluppet løs på de to baner, man har at gøre med der.

Også i Nordfjends er de klar til at ride med på tennisbølgen. I Nr. Søby mangler de egentlig bare lidt mere vand, inden de kan byde medlemmerne velkommen tilbage. Håndspritten har de klar, lyder det derfra.

Og fra Ørslevkloster fortæller Niels Åge Markussen fra tennisudvalget, at man regner med at komme helt på plads i løbet af den kommende weekend, så man også her kan åbne banerne i weekenden omkring den 1. maj.