DEBAT: Lav skole i fritidscentret

Stoholm Fritids- og Kulturcenter tilbyder i et åbent brev til Viborg Kommunes borgmester og Børn og Unge-afdeling at blive en aktiv medspiller på skoleområdet under coronakrisen

04. maj 2020, 08:51
Claus Navntoft-Pedersen er direktør i Stoholm Fritids- og Kulturcenter. Arkivfoto

På baggrund af en dialog med Stoholm Skole og det faktum, at vi i Stoholm Fritids- og Kulturcenter har rigeligt med ledige lokaler, har vi en oplagt idé til også at kunne tilbyde skolegang til de ældste skoleelever.

Dette gælder ikke kun i Stoholm, men også i mange andre byer landet over, hvor alle sportshaller og sportsfaciliteter står ubrugt hen.

Stoholm Fritids- og Kulturcenter kan på få dage tilbyde Stoholm Skole følgende lokaler:

- To store sportshaller, hvor den ene kan opdeles i to områder opdelt med et forhæng. I hallerne kan der opstilles borde/stole med god afstand.

- Tre store møderum, hvor der i forvejen er opstillet borde/stole, og i alle tre møderum er der adgang til AV-udstyr

- Et stort og to små møderum på vandrehjemmet, hvor der også er AV-udstyr

Så vi står klar til at hjælpe skolen og ikke mindst Stoholms ældre klasser til igen at kunne genoptage skolegangen.

Om ugedagene så skal fordeles på de enkelte klasser, eller om nogen skal i skole om formiddagen og andre om eftermiddagen, det er helt op til jer og Stoholm Skole.

Udover lokalerne, så har vi adgang til mange håndvaske – både via de almindelige toiletter og toiletterne i forbindelse med omklædningsrummene, og også her har vi mulighed for at opdele adgang til disse fordelt på de enkelte klassetrin.

Centrets personale sørger selvfølgelig for al rengøring i henhold til de retningslinjer, som opstilles.

Derudover har centret mulighed for at tilbyde madordning til alle elever, hvor vi kan portionsanrette maden til hver enkelt elev.

Det skal også nævnes, at vi har store udenomsarealer, så der er mulighed for at lægge en del af undervisningen udendørs, ligesom der er masser af plads til at holde pauser. Vi vil selvfølgelig være behjælpelig med en eventuel opdeling af arealerne.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er meget interesserede i at få aktiviteter i vores lokaler igen. Situationen, som vi står i lige p.t. er hård ved økonomien, og vi vil helt sikkert få behov for en dialog med Viborg Kommune omkring den fremtidige drift og måske økonomisk håndsrækning.

Denne økonomiske håndsrækning kunne jo lige så godt ligge i, at kommunen får lokaler til rådighed for pengene.

Lokalerne er lige her hos os, personalet står klar til håndtering af eleverne, forberedelse af lokalerne og løbende rengøring, og kantinen er klar til at forsørge.

Vi mangler lærerne, men den klarer Stoholm Skole, og så mangler vi den politiske accept og godkendelse af løsningen.