Klar til mors dag

Michael, Lotte og Jonna udgør A-kæden, når Kornblomsten i weekenden rammer en af butikkens helt store begivenheder

06. maj 2020, 10:10
1 af 2 Michael Nielsen, Lotte Thomsen og Jonna Jepsen udgør A-kæden, når Kornblomsten i weekenden rammer en af butikkens helt store begivenheder »Mors dag«. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Med »flower choice« lancerer Kornblomsten et nyt koncept, hvor man hver uge får leveret en ny buket i den nye stil. Privatfoto

Stoholm Mors dag er også en tidligt-ud-af-fjerene-dag for Jonna Jepsen og medarbejderne hos Kornblomsten i Stoholm.

Allerede fra klokken 6 søndag morgen den 10. maj er der adgang til butikken, der på grund af coronatiderne delvist er flyttet udenfor.

Det er den for at sikre behørig afstand mellem kunderne, og der vil være mulighed for at betale for sin buket, sammenplantning eller gavekurv med både kort og MobilePay ude i det fri.

I det hele taget bliver det en travl weekend for besætningen hos Kornblomsten, der allerede lørdag slår armene ud i velkomst til et stort to-dages plantemarked på parkeringspladsen ved revisor Dahl og Kornblomsten.

Ny buket hver uge

Ellers lancerer Jonna Jepsen også nyheden »Flower choice«, hvor man hver uge kan få en ny buket leveret til døren for kun 125 kroner.

Buketten bliver i den nye stil - nemlig løst bundet med et let og luftigt look.

For det er ikke kun i tøjindustrien, at moden skifter. Også i blomsterbranchen dukker nye trends op og forsvinder igen, og i år er det nye noget, som i virkeligheden også er retro.

- Det er lyse, luftige, lette buketter. Man kalder dem »løst bundne«, selv om de selvfølgelig er ligeså stramt bundet som alle de andre. Men »løst bundet« er en betegnelse for det look, de skal have. Og det kan lidt se ud, som om det er vilde blomster, og det er det selvfølgelig slet ikke. Men de skal have det der lidt vilde grøftekants-look, siger Jonna Jepsen.

Keep it simple

Jonna Jepsen mikser den løst bundne buket af råvarer som grevelia, kængurupote, ranunkel, pasta-gerbera, ornithogalum, plumosus og perikon, og det bliver i alverdens farver, lover hun.

»Keep it simple«, synes at være det nye her, men det er nu ikke noget decideret nyt koncept, hvis man skal tro den erfarne ekspert, der har været rundt om blomstermoden mere end et par gange.

- For de unge mennesker er det helt nyt, men nu har jeg jo været med i så mange år efterhånden, at jeg har set det meste, siger Jonna Jepsen og oplyser, at det, da hun startede på gartnerskolen i starten af 80´erne, stort set udelukkende var løstbundne buketter, det hele drejede sig om.

- Jeg var faktisk den første, der lavede en tætbundet buket til et mesterskab. Og til næste år har jeg været i det i 40 år, så så længe siden er det, at de tætte buketter kom frem. Og de har faktisk været steady lige siden. Men dengang syntes de, at jeg var mærkelig, siger Jonna Jepsen og trækker på skuldrene.

Fat i den lange ende

Det skulle nu hurtigt vise sig, at det var hende, der havde fat i den lange ende af stilken og bare var sprunget ud i god tid, efter hun havde set nogen gøre det i Tyskland.

- Jeg gik faktisk hen og vandt mesterskabet på det, fordi de kunne se, at jeg lige havde haft øjnene med mig fra starten på den bølge, griner Jonna Jepsen.

Men det er altså henved 40 år siden, og i dag er vi tilbage ved de løstbundne buketter, som en ny generation har kastet deres kærlighed på.

- Det er det, de unge vil have, slår Jonna Jepsen fast.