Handicapråd modtager forslag til pris

Tilgængelighedsprisen er tidligere gået til både Mønsted Kalkgruber og Kongenshus Mindepark

07. maj 2020, 08:23
Ulla Seerup Thomsen er formand for Viborg Handicapråd. Arkivfoto: Henrik Bagge

Viborg Viborg Handicapråd uddeler igen i år tilgængelighedsprisen til en person, virksomhed eller forening i Viborg Kommune, der har gjort en særlig indsats for tilgængelighed for alle.

Alle borgere i Viborg Kommune er velkomne til at indstille kandidater til tilgængelighedsprisen, oplyser formand for Viborg Handicapråd Ulla Seerup Thomsen.

- Tilgængelighedsprisen er et skulderklap til dem, der har gjort en forskel, og jeg håber, at der er mange, som vil bruge denne mulighed til at indstille til prisen for 2020, siger Ulla Seerup Thomsen i en pressemeddelelse.

En ekstraordinær indsats

Handicaprådet har en bred forståelse af begrebet, og prisen kan gives for en ekstraordinær indsats omkring fysiske forhold, tilgængelighed for alle til kultur, friluftsliv og sport eller nye tiltag for at lette kommunikationen for grupper med handicaps.

Forslag skal sendes til ullaserupt@gmail.com senest den 22. maj 2020 og skal indeholde en kort beskrivelse af den særlige indsats.

Vinderen af tilgængelighedsprisen 2020 offentliggøres ved et offentligt arrangement den 21. august 2020, hvor præmien er glaskunst, et diplom og ikke mindst æren.

Tidligere modtagere er blandt andre Mønsted Kalkgruber og Kongenshus Mindepark for udkigstårnet, og i 2019 gik prisen til Thorben Koed Thomsen for hans ekstraordinære indsats i arbejdet med de handicappede i Viborg Kommune.