Nijhuis officielt udtaget til OL

Maratonløberen fra Sparkær kan nu roligt se frem til Tokyo 2021

10. maj 2020, 14:45
Thijs Nijhuis. Foto: Bestseller/DIF/Team Danmark

Sparkær Det har svævet lidt i vinden, om det nu også var tilstrækkeligt, da fjandboen Thijs Nijhuis den 20. februar løb Sevilla Maraton i tiden 2 timer, 10 minutter og 57 sekunder og dermed kom godt et halvt minut under kvalifikationskravet til OL i Tokyo.

Men nu er det ganske vist. Den lokale maratonløber, der trådte sine barneløbesko i Stoholm Atletik, er nu officielt og i selskab med landsmanden Abdi Ulad udtaget til at repræsentere Danmark til de olympiske lege i Tokyo, der som bekendt er udskudt et år på grund af coronavirussen.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark.

Bliver kun bedre

De to hurtigløbere har passivt måttet vente på klar besked på grund af usikkerhed om, hvorvidt tiderne fortsat ville være kvalificerende, da OL blev udskudt til sommeren 2021, samt det faktum, at en del flere løbere havde klaret kravet, end der ifølge arrangørerne egentlig er plads til.

Det har nu ikke været noget, der har holdt Thijs Nijhuis vågen om natten.

- Jeg har sovet trygt, for jeg havde gjort det, som jeg selv kunne kontrollere, og så kunne jeg ikke gør mere. Jeg tænkte nok, at det ville blive for besværligt for alle, hvis man skulle starte helt forfra med kvalifikationen, siger han.

Han ser faktisk udskydelsen af OL som en potentiel fordel, da han er næsten ny på kongedistancen med kun fire gange 42,195 kilometer under bæltet og dermed kun bliver bedre og bedre for hvert maratonløb, han lægger bag sig.