Pengene blev givet til bedre velfærd

12. maj 2020, 09:18
Mette Nielsen. Privatfoto

For et år siden gik vi i Socialdemokratiet til valg på at styrke velfærden. Altså give flere penge til børn, unge, uddannelser, ældre, hospitaler, psykiatri og mennesker med særlige behov. Jeg mødte mange mennesker på min vej, som fortalte deres historie om, hvordan de havde mødt en velfærd, som er alt for presset – både i kommunen og men også på vores hospital. Derfor fortæl mig gerne om en børnehave, en skole, et plejehjem osv. hvor de ikke løber alt for stærkt, fordi de er pressede efter mange år med besparelser.

Der er siden regeringen skiftede fra blå til rød kommet flere penge til landets kommuner og regioner. Det er der fordi, at vi fra S mener, at der er brug for at gøre det bedre i forhold til vores velfærd!

Nu er der fra borgerlig side i Viborg fremført et ønske om at sænke skatten. Så pengene kommer i egne lommer frem for at gøre en forskel på velfærdsområderne!

Som begrundelse for skattelettelserne bliver der blandt andet brugt argumentet om, at ”vi ikke må bruge pengene” pga. serviceloftet. Til det kan jeg oplyse, at der ifølge vores finansminister Nikolaj Wammen vil blive forhandlet om netop serviceloftet de kommende uger. Serviceloftet bliver aftalt mellem den siddende regering og kommunerne hvert år, når der forhandles om kommunernes økonomi. Der kommer – heldigvis - flere børn og ældre i de kommende år, så der er brug for flere penge til velfærd.

Derudover er der ingen der kender konsekvensen af ”hvad Corona koster” på de enkelte velfærdsområder. Jeg er helt sikker på, at der nok skal blive brug for pengene til velfærd – helt generelt – men selvfølgelig også i Viborg Kommune.