Sct. Mathias Centret genåbnet

Omkring 350 ansatte er tilbage på arbejde i detailhandlen

12. maj 2020, 12:02
Man kan nu igen købe ind hos blandt andre Rene Madsen i Stoholm-Viborg Slagters butik i Sct. Mathias Centret i Viborg. Arkivfoto

Viborg Siden mandag har alle butikker pånær restauranter og caféer i Sct. Mathias Centret haft åbent igen, efter coronakrisen lukkede dem midt i marts.

I mellemtiden har de forberedt sig på en åbningsdato, og de er glade for igen at kunne åbne på forsvarlig vis. Centret har indført en række tiltag, som skal sikre, at genåbningen kommer til at ske i overensstemmelse med myndighedernes anvisninger.

- Vi har fået opsat afstandsmærker på gulvet i hele centret så folk ikke er i tvivl om, at de skal holde afstand. I de lange centergange har vi indført »hold til højre«, så kundeflowet bliver så smidigt så muligt. Vi har også et kundetællersystem, som hjælper os med, hvor mange kunder der er i centret, så vi ikke overstiger det antal, vi må ifølge vores kvadratmeter. Der er selvfølgelig også opsat håndsprit ved alle indgange, fortæller centerchef Jesper Maagaard i en pressemeddelelse.

Også rengøringen er der skruet op for i centret, så alle flader bliver gjort rent eller sprittet af flere gange i løbet af dagen. Ligeledes er der ekstra centervagter på arbejde, så de kan hjælpe alle med at overholde myndighedernes anvisninger.

Det er omkring 350 ansatte, der glæder sig til at se alle kunderne igen, og fra mandag den 18. maj får også restauranter og caféer lov at åbne igen.