Sparkær IF ser tiden an

Alt er stadig oppe i luften i forhold til sommerens arrangementer i sportsregi

15. maj 2020, 07:44
Højt humør og champagne-sprøjt hos Stoholm IF, der vandt Fjends Cup 2019. Foto: Britta Kristiansen

Sparkær - Vi aflyser ikke, før det er nødvendigt at aflyse!

Formand for Sparkær IF Hans Peter Johansen er urokkelig i sin optimisme, hvad angår de to store idrætsarrangementer, der hen over sommeren er programsat til at fylde både Sparkær Stadion og formandens egen kalender.

Det drejer sig om henholdsvis DBU´s fodboldskole i uge 27, og den traditionelle Fjends Cup, der foreløbig er sat til at starte torsdag den 23. juli.

Men mens statsministerens seneste udmeldinger torsdag om »fase 2« af coronakrisens gradvise genåbning af Danmark blandt andet gav grønt lyse til superligafodbold og en række andre eliteidrætsgrene, er sport som eksempelvis amatørfodbold stadig underlagt restriktioner, der de facto gør det umuligt at gennemføre kampe og andre arrangementer med et større deltagerantal.

To måneder er længe

Hvad angår fodboldskolen, har Hans Peter Johansen p.t. ikke så meget at sige. Det kommer udelukkende an på, hvad DBU beslutter sig for, og det har man stadig til gode at høre.

- Fodboldskolen er vi ikke selv herrer over, men jeg håber ikke, at den for eksempel bliver gennemført med restriktioner. Det vil jeg i hvert fald nødigt være leder for, siger han.

Hjertebarnet Fjends Cup er en lidt mere fleksibel størrelse, som for det første ligger noget senere, men som eventuelt også godt kan flytte med, hvis nu sæsonstarten skulle blive skubbet nogle uger hen i efteråret.

- Det er klart, at der skal åbnes op for mere, end der er nu, men jeg håber så også, at der kan ske så meget positivt de næste to måneder, at vi er et andet sted til den tid. Det skal i hvert ikke aflyses i utide, og det har sådan set været min generelle holdning hele vejen, siger Hans Peter Johansen.

Mandeløb lever endnu

Sparkær IF Fodbold åbner i øvrigt tirsdag igen for seniortræning efter de generelle retningslinjer, der nu er.

Og så har klubben faktisk også et motionsløb, som endnu ikke har fået dødsstødet.

Mandeløbet står til afvikling den 22. juni, og ifølge formanden er det noget, der både kan gennemføres og aflyses med kort varsel, da det er et udpræget lokalt løb med en relativ spontan tilmelding.

Fjendsløbet, der skulle have været afviklet den 12. maj, er derimod for længst blevet aflyst.