Drive-in Sofari i Kjeldbjerg

Søndag skal du tage familien med på tur rundt i griseland

21. maj 2020, 11:30
1 af 2 Flemming Jørgensen inviterer søndag den 24. maj klokken 10-14 til drive-in Sofari hos Kjeldbjerg Øko-gris. Her kan man fra bilen se på økologiske grise. Foto: Henrik Bjerregrav
2 af 2 Til drive-in Sofari hos Flemming Jørgensen besøger man fra bilen de 200 søer og de mange smågrise, som boltrer sig på marken. Foto; Henrik Bjerregrav

Kjeldbjerg Griseproducent Flemming Jørgensen fra Kjeldbjerg Økogris inviterer i disse coronatider til drive-in Sofari søndag den 24. maj klokken 10-14.

Her er der mulighed for at pakke bilen og tage familien med en tur rundt i griseland, hvor man med indgang fra Trevadvej 21 kan køre på grusvejen langs Flemming Jørgensens mark og opleve de økologiske grise, som nyder foråret på græsmarkerne.

- Det er blevet så moderne med drive-in arrangementer. Da mine marker med grise i år ligger ud til mere end én kilometer grusvej, så tænkte jeg: »Hvorfor ikke også lave drive-in Sofari«, siger Flemming Jørgensen.

Grise på egne præmisser

Kjeldbjerg Økogris har 200 søer og producerer cirka 5500 økologiske slagtegrise om året.

Efter 15 år med konventionel svineproduktion lagde Flemming Jørgensen i 2017 driften om til økologi. En beslutning, han synes, har været god for både dyr og mennesker.

- Vi nyder at komme i marken hver dag og se, hvordan grisene udlever deres naturlige adfærd. Tidligere passede vi grise på vores præmisser, nu passer vi dem på deres. Det vil jeg gerne dele med danskerne, siger Flemming Jørgensen.

Tilpasning nødvendig

Den årligt tilbagevendende begivenhed har måttet tilpasse sig coronakrisen, så på dette års Sofari kører man en tur langs markerne og ser på de økologiske grise, der roder i jorden, bader i mudderhuller og løber omkring.

Flemming Jørgensen og hans medhjælpere guider gæsterne gennem ruten, hvor også traktorer, vand- og fodervogne vil køre rundt.

Der vil være en pose med info om økogrise, opskriftshæfter, pixibog til børnene samt mulighed for at deltage i en quiz, hvor man kan vinde en pakke økologisk kød fra Friland til en værdi af 500 kroner.