3 MENINGER: Coronahåndtering i Danmark

Hvordan synes du, at coronakrisen er blevet håndteret politisk?

30. maj 2020, 06:18
1 af 3 ANDERS JAKOBSEN, STOHOLM Generelt synes jeg, at coronakrisen er blevet håndteret tilfredsstillende her i Danmark. Man skal huske på, at vi ikke har prøvet det her før, så uanset hvem der sad ved magten, ville det være svært at agere i. Der er selvsagt undervejs kommet modstridende udmeldinger, men det er efter min mening forståeligt nok. Mange sidder – inklusiv jeg selv – og synes, at nu kan vi godt åbne helt op, når nu tallene ser så gode ud, men det er fair nok, at regeringen og sundhedsmyndighederne maner lidt til besindighed, for det vil være meget uhensigtsmæssigt at skulle lukke noget ned igen, fordi det blev åbnet for hurtigt.
2 af 3 LISE HALD, SPARKÆR Coronakrisen i Danmark er blevet håndteret meget godt, det viser alle tal jo. Jeg tror, at vi i Danmark tog det meget alvorligt med det samme, og jeg fornemmer, at politikerne fik budskabet ud, så alle kunne forstå alvoren i smittefaren. Det at stå sammen hver for sig viser vi, at vi er rigtig gode til. Jeg er bestemt også rigtig glad for, at vi nu så småt begynder at få vores »normale« hverdag igen. Der vil vel altid være forskellige meninger om, hvad der er vigtigst at åbne først, men disse coronatider er nu engang nye for alle, så jeg stoler blindt på, at de i Folketinget finder den bedste løsning for os her i landet.
3 af 3 NIELS JØRGEN LYNGSØ, KJELDBJERG Nedlukningen blev håndteret godt og med opbakning fra hele Folketinget, det var i orden. Derefter virker det lidt, som om regeringen »ville det hele selv«, med kortene tæt på kroppen. Her synes jeg godt, man kunne have fortsat den brede inddragelse af hele Folketinget. Måske er det derfor, at genåbningen forløber knap så harmonisk som nedlukningen. Men overordnet set virker det på mig, som om vi i Danmark har været heldigere med de politiske beslutninger end i så mange andre lande.