Kortvarigt vejarbejde i Stoholm

29. maj 2020, 11:08
1 af 2 Det er chaussesten som her i Søndergade, der generer de nærmeste naboer, når nogen kører over dem. I uge 24 bliver de fjernet. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Den 8. juni starter arbejdet med at fjerne de chaussesten, der flere steder i Stoholm giver gener for de nærmeste naboer. De berørte felter er cirklet ind på kortet. Illustration: Viborg Kommune

Stoholm I forbindelse med områdefornyelsen i Stoholm blev der en række steder etableret felter med chaussesten på tværs af kørebanen.

Hensigten var at lave hastighedsdæmpende foranstaltninger og give bymidten et forskønnende element ved at bryde asfaltbelægningen.

Det har imidlertid vist sig, at løsningen flere steder giver en række støj- og vibrationsgener for de, der bor tæt på felterne, og man er kommet frem til den løsning, at chaussestenene nu tages op igen og erstattes af asfalt malet med Roll Grip, som man i forvejen kan se det på flere tværgående felter i og omkring Vestergade.

Det oplyser projektleder for områdefornyelsen i Stoholm Benny Christensen fra Teknik og Miljø ved Viborg Kommune i en mail.

Vejarbejdet omfatter to punkter i Vestergade, et i Østergade, et i Nørregade og et i Søndergade.

Starter mandag den 8. juni

Benny Christensen kan videre oplyse, at arbejdet med udskiftning af felterne vil ske i løbet af uge 24, der starter mandag den 8. juni, og der vil derfor i løbet af ugen blive lavet lokal vejspærring og anvist omkørsel som arbejdet skrider frem.

Først fjernes chaussestenene og den beton, de er lagt i, og herefter lægges køreplader ud, indtil alle felter fredag i uge 24 fyldes op med bæreasfalt.

Den skal have tid til at sætte sig, så først til oktober vender man tilbage for at gøre arbejdet færdigt ved at fræse den øverste del af asfalten, udlægge slidlag og påmale Roll Grip.

- Vi er fuldt ud klar over, at i den periode hvor arbejdet står på, vil der blive en række trafikale gener for afvikling af trafikken gennem Stoholm midtby. Men samtidig får vi fjernet nogle gener, som gennem længere tid har plaget en række beboere, lyder det i mailen fra Benny Christensen.