Grønt lys for fodboldskoler

Både i Sparkær og Løgstrup gør de klar til sommerferiens favorituge

03. juni 2020, 11:42
Billedet her er fra en tidligere fodboldskole i Sparkær. Arkivfoto: Benjamin Christensen

Sparkær/Løgstrup DBU´s fodboldskoler løber af stabelen helt som planlagt i 2020, og det betyder, at der bliver gang i den på banerne i både Sparkær og Løgstrup i uge 27.

Det er gjort muligt som en del af fase 3 i myndighedernes genåbningsplan, der giver mulighed for sommeraktiviteter for børn og unge - hvis smittetrykket i øvrigt tillader det - samtidig med, at grænsen for forsamlingsforbud hæves fra 10 til 30-50 personer.

Trænerteams på plads

I Sparkær IF glæder fodboldskoleleder HP Johansen sig over, at der endelig er blevet givet grønt lys til at slippe de unge fodboldentusiaster på græs.

- De sidste fire ledige pladser røg med det samme, der blev lukket op, så vi har fuldt udsolgt. Og langt de fleste kommer fra enten Stoholm eller Sparkær, siger HP Johansen, der har plads til 48 elever.

Han råder over et team bestående af tre erfarne trænere, tre trænerassistenter, trænerleder Johnny Weller og madmor Karen Ladefoged i køkkenet.

I Løgstrup har fodboldskoleleder Frank Tylstrup endnu ikke udsolgt, men han har så også plads til en del flere, nemlig 80 i alt.

- Lige p.t. har vi vel godt halvdelen besat, men jeg forventer da, at vi bliver en del flere. Der plejer at komme rigtig mange til sidst. Og hvad angår trænere og assistenter, har vi dem i år i rigeligt antal, så det er positivt, siger Frank Tylstrup, der har 14. juni som deadline for tilmelding.

Det bliver skønt

DBU-direktør Jakob Jensen glæder sig på vegne af de mange tusinde børn, der er tilmeldt.

- Vi befinder os i en historisk samfundskrise, hvor vi i DBU har prioriteret sundhed over fodbold i mange uger. Derfor er det fantastisk, at vi nu får mulighed for at gennemføre DBU Fodboldskole og skabe en masse begejstring og glæde ude i klubberne. Det bliver skønt at se tusindvis af fodboldglade børn over hele landet hen over sommeren, siger Jakob Jensen.

Han understreger, at børnenes sundhed og sikkerhed naturligvis er det vigtigste, og at alt kommer til at foregå i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer og protokoller.