112 Biljagt endte i Daugbjerg

Kvindes vilde flugt endte på en mark efter at have kørt over en sømmåtte

04. juni 2020, 13:20
Arkivfoto: Martin Ballund

Daugbjerg Det startede som en rutinemæssig standsning, men herfra udviklede det sig hurtigt som en halvdårlig actionfilm.

En 36-årig kvinde fra Viborg blev onsdag aften klokken kvart over otte vinket ind til siden i Sct. Ibs Gade i Viborg, men det passede hende ikke ret godt, og i stedet tog hun flugten i sin bil.

Over de næste 25 minutter gik det herfra ud og ind, frem og tilbage i trafikken med politiet i hælene og i alt 13 forskellige overtrædelser af færdselsloven til følge med blandt andet en hastighed på over 140 km/t undervejs.

Kvinden kørte først over for rødt ved Hans Tausens Allé og fortsatte mod Skottenborg, ud ad Kirkebækvej, sydpå ad Indre Ringvej og herfra vestpå, mens hun flere gange kørte over for rødt og imod kørselsretningen. I rundkørslen ved Bilka kørte hun for eksempel venstre om og ud ad Holstebrovej.

Imens var flere politipatruljer blevet involveret i biljagten, og da kvinden var nået lige vest for Daugbjerg, kørte hun over en af politiets sømmåtter og punkterede, så hun endte ude på en mark.

Da var klokken 20.40, og tilbage var så bare at udrede, hvad der havde fået en fartdjævel til at fare i kvinden.

Men i første omgang blev politiet ikke meget klogere, oplyser politikommissær Peter Justesen torsdag. Hun var nemlig hverken påvirket af narko eller alkohol, og der var umiddelbart heller ikke ulovlige effekter at spore i bilen.

Mens hun alligevel ifølge politiet ikke umiddelbart var egnet til afhøring, vil man nu fortsætte med at undersøge, hvad der kunne ligge til grund for vanvidskørslen, hvorved i øvrigt ingen kom til skade.