Var det noget, at få et børnekor?

Vestfjends Pastorat skal have fundet en barselsvikar til børnekirkekoret

18. juni 2020, 06:16
1 af 2 Børnekirkekoret øver på Vestfjendsskolen i Vridsted. Privatfoto
2 af 2 Korleder Laura Bligaard Andreasen skal på barsel, og Vestfjends Pastorat søger derfor en barselsvikar indtil næste sommer. Privatfoto

Vridsted Korleder Laura Bligaard Andreasen er på vej på barsel, så nu søger menighedsrådene i Vestfjends Pastorat en dygtig vikar til børnekirkekoret på Vestfjendsskolen i Vridsted.

Vikariatet er på to timer ugentligt med start den 10. august og udløber til sommerferien 2021.

Man er på jagt efter en korleder, der kan smitte børn med sin sangglæde, kan begejstre og skabe et godt fællesskab omkring det at synge i kirkekor og har de teoretiske og praktiske forudsætninger for at undervise og dirigere børnekor.

Disse forudsætninger har den nuværende korleder, og musiklæreren fra Skive har ikke svært ved at sælge jobbet.

- Det skal først og fremmest være en, som er socialt anlagt og er frisk på at være noget for og sammen med pigerne, siger Laura Bligaard Andreasen og afslører dermed allerede, at det hidtil har stået lidt sløjt til med deltagelse af drenge i koret.

- Ja, det har været ren tøsekor indtil videre, men drengene er mere end velkomne, forsikrer hun.

Strides om sangvalget

Der er p.t. 16 medlemmer i koret, som Laura Bligaard Andreasen har haft fra oktober 2019, og det har hun ikke fortrudt.

- Jeg har været rigtig glad for at have koret, selvfølgelig qua den megen musik og sang, men også de friske unge piger. Vi har ikke altid været enige om sangvalget, men vi plejer at finde ud af det. Jeg trækker nok lidt tilbage i tiden, mens de gerne vil synge noget mere moderne. Og jeg tror, det er vigtigt for den nye korleder at være lydhør over for børnenes ønsker også.

Laura Bligaard Andreasen forestiller sig, at for eksempel en lærerstuderende med musik kunne være en oplagt kandidat.

- Jeg vil sige, at man skal kunne spille noget klaver, guide børnene med sin stemme og så også have nogle pædagogiske kompetencer.

Ser frem til koncerterne

Børnekoret er for børn fra 2.-9. klasse, og der øves hver fredag klokken 14.10–15.10 i Vestfjendsskolens musiklokale.

Koret medvirker året igennem ved arrangementer i kirkerne i Fly, Vroue, Iglsø, Vridsted og Sdr. Resen, og ifølge Laura Bligaard Andreasen er det disse, man ser mest frem til.

Ansøgningsfristen er den 24. juni, samtaler forventes gennemført i uge 28, og menighedsrådet oplyser, at der vil blive indhentet børneattest.

Man kan finde jobopslaget på www.jobnet.dk