Mindeord: Agner Østergaard

Avisen har fra Jens Østergaard modtaget mindeord om hans bror, der døde den 11. juni 2020

21. juni 2020, 06:31
Arkivfoto

På en tidlig sommerdag endte livet for en af Limfjordens rigtige fjordfiskere. Agner Østergaard blev 83 år.

Han blev født på Baadsgaard Mark med udsigt over Baadsgaard Vig. Her opstod en livslang kærlighed til Limfjorden.

Allerede inden konfirmationen havde den unge fisker fået foden på eget dæk i en lille pram, som flittigt blev brugt på Vigen.

Senere flyttede Agner med familie til Lundø, hvor han med sin livsven, Peder Nielsen, jagtede skrubber og ørreder i Baadsgaard Vig, inden de skulle møde i den stråtækte skole på Lundø.

Agner Østergaard var mere til fiskeri end landbrug. Han kom i 1950-erne med som partsfisker i bundgarnslauget, Lundø Vodbinderi. Herfra fiskede Agner sammen med Johannes og Jens Peder Vodbinder i mange sæsoner.

Agner kendte de gode fiskepladser i Skive Fjord, Lovns Bredning, Baadsgaard Vig og Hjarbæk Fjord. Uden at overdrive kan man godt sige, at ingen har set så mange ål og sild i fjorden som Agner.

Derfor var det et hårdt slag for ham, da han for nogle år siden måtte erkende, at Limfjorden var blevet ødelagt af forurening.

I sine unge dage spillede Agner fodbold i den gule trøje for Hald. Han var en farlig angriber med mål i støvlerne. Agner mødte her sit livs kærlighed, Ellen, gårdmandsdatter fra Hald.

De blev gift og fik børnene Lene og Jan, som med tiden har givet Agner og Ellen nogle herlige børnebørn.

»Agner kunne fiske og bøde med nål

Hans liv var fyldt med skrubber og ål

Tak for det gode liv med dig

Du har altid betydet meget for mange og mig!«

Jens Østergaard