Halv pris og sommersjov i gruberne

Daugbjerg og Mønsted anbefaler adgang til begge kalkgruber og har halveret billetpriserne

29. juni 2020, 12:37
1 af 2 Mønsted Kalkgruber byder på et væld af sommeraktiviteter. Arkivfoto: Henrik Bagge
2 af 2 Det var i Daugbjerg Kalkgruber, at den navnkundige Jens Langkniv holdt til. Arkivfoto

Mønsted/Daugbjerg Som følge af regeringens sommerpakke er der halv pris på entrébilletten til Daugbjerg og Mønsted Kalkgruber fra lørdag den 27. juni.

De to naboer med under fem kilometers afstand til hinanden glæder sig til sommerens rykind, lyden af ekko i undergrunden og alt det andet liv, som højsæsonen sædvanligvis byder på.

I Mønsted Kalkgruber er der daglige sommeraktiviteter i det fri såsom kroket, vikingespil, stigegolf, ringspil, jumbo badminton og orienteringstur med spørgsmål.

Man kan også sætte sit præg på et levende og dynamisk kridtmaleri, og hver dag klokken 11-14 er der indendørs kreativt flagermusværksted.

Der er også som altid grubebio under jorden og multimedieshow i det gamle kalkværk.

To fluer med ét smæk

Daugbjerg Kalkgruber ligger midt i den fredede Dybdalskov, og her er der virkelig tale om skovens dybe, stille ro med afmærkede ruter.

I Daugbjerg Kalkgruber kan man booke en kombineret skattejagt/escape room, hvor der skal løses forskellige opgaver for at finde frem til Jens Langknivs hemmelige skat.

Daugbjerg Kalkgruber er Skandinaviens ældste kalkmine, og Mønsted Kalkgruber er verdens største. Begge steder er desuden omkranset af store naturoplevelser og med rig mulighed for picnic i det fri.

- Sommerpakken gør det nemmere at opleve begge steder, som er vidt forskellige i både størrelse og udformning, og som kan noget forskelligt stemningsmæssigt. I Daugbjerg har man hele historien om landevejsrøveren Jens Langkniv og de små, snørklede gange, hvor man ikke ved, hvad der ligger omkring næste hjørne. I Mønsted Kalkgruber har man de katedralstore gange, underjordiske søer og oplyste broer, siger direktør i Mønsted Kalkgruber Rikke Friis.

Også ejeren af Daugbjerg Kalkgruber, Anita Hildsgaard, synes det er en god idé at slå to fluer med ét smæk.

- Her får du muligheden for at besøge begge kalkgruber til en billetpris, der normalt svarer til den ene, og herved opleve hele historien med kalkbrydning i Danmark fra den tidligste start og næsten frem til nu.