3. klasse skal ud at spise fint

07. juli 2020, 06:07
Hvad får man ud af at smøre en sund madpakke? Masser af energi til skoledagen, og – hvis man går i 3.a på Højslev Skole – en tur på restaurant. Det var præmien for at vinde Madpakkedysten, der arrangeres af Mejeriernes Skolemælksordning. Privatfoto

Højslev 3.a fra Højslev Skole skal ud at spise med kniv og gaffel for 5000 kroner.

Det er et faktum, efter klassen har vundet Madpakkedysten, en landsdækkende konkurrence med fokus på sund mad og gode spisevaner.

Jubelen var forståeligt nok stor i 3.a, da de i sidste uge fik besked om, at de havde sejret i konkurrencen arrangeret af Mejeriernes Skolemælksordning.

Klasselærer Lene Bjerre Sørensen glæder sig også over sejren, men er mindst lige så glad for, at deltagelsen i Madpakkedysten øgede børnenes opmærksomhed på gode spisevaner.

- Vores arbejde med Madpakkedysten førte til mange gode snakke om, hvad der er godt at spise, og hvordan man laver sunde og lækre madpakker. Børnene gik virkelig op i at fortælle om, hvad de havde med hver dag, siger hun i en pressemeddelelse.

Madpakkedysten er for elever i 0. til 3. klasse og bygger på undervisningsmateriale på en hjemmeside fra Skolemælksordningen. Der ligger blandt andet små film om brød, frugt og grønt, pålæg og andet. Dertil kommer quizzer og fælles udvikling af klassens spiseregler.

- Reglerne er med til at sikre, at der er ro til at spise, så man ikke bliver distraheret, glemmer madpakken og løber tør for energi senere på dagen. Vi aftalte også, at man kun kommenterer andres mad positivt ved eksempelvis at sige: »Det ser lækkert ud«, lyder det fra klasselæreren.

Hvor børnene skal hen at spise, tager de først stilling til efter sommerferien.