En dag med dækhvin og stensprøjt

Rallytest ved Smollerup løb lørdag af stabelen uden grus i maskineriet

22. juli 2020, 13:25
Jeannette Kvick debuterede som løbsleder til lørdagens rallytest på hjemmebane, men havde dog også tid til at virke som co-driver for sin både private og professionelle partner Jan Petersen i JP Racings VW Polo S2000. Foto: Lars Hoffmann

Smollerup Normalt er eliterally på landevejene ikke noget, man støder på, når man bevæger sig rundt i landskabet i Fjends.

Det må man læse om i Fjends Folkeblad, når rallyparret Jan Petersen og Jeannette Kvick fra JP Racing sender fine resultater hjem fra det store udland.

Men i 2020 har sæsonen været sat på hold på grund af coronakrisen, og det har givet det succesfulde par med benzin i blodet og bopæl i Lånum så voldsom rallykuller, at de i den forgangne weekend havde fået arrangeret »en dag med fuld fart« på hjemegnen ud fra devisen, at »hvis vi ikke kan komme til rally, må rally komme til os«.

Perfekte forhold

Således var ti biler til start for at afprøve materiel og samarbejde i den private rallytest, da der lørdag blev afviklet to prøver, der begge blev blev kørt først den ene vej og så den anden vej, på ruter med henholdsvis asfalt og grus på Rørgårdsvej ved Smollerup mellem Stoholm og Lånum.

Arrangementet var stablet på benene i samarbejde med Stoholm Au2Service og Smollerup Skov & Have ved Ole Svendsen, der har hjemme på Rørgårdsvej og også i dagens anledning lagde matrikel til perfekte forhold med parkering, serviceplads og salg af både vådt og tørt til det store publikum.

Mange havde nemlig ladet sig overbevise om, at den bedste måde at bruge lidt lørdag på var at stifte nærmere bekendtskab med en sport, det normalt er lidt besværligt at følge på tæt hold, men som ikke desto mindre har fostret et par lokale helte på eliteplan.

Vejen spærret af

Prøverne foregik med både dækhvin og stensprøjt i gavmildt omfang mellem klokken 10 og 14 på strækningen, der i det tidsrum var spærret af med tilladelse fra politiet og thumbs up fra vejens lodsejere.

Men allerede fra klokken 8 kunne de morgenduelige indfinde sig på Rørgårdsvej 6 og besigtige det kram, rallysportens vovehalse bruger så megen tid på at pusle om.

Således kunne man blandt andet stifte nærmere bekendtskab med den helt nye VW Polo R5 og JP Racings egen VW Polo S2000.

Jeannette Kvick, der debuterede som løbsleder, kunne efterfølgende glæde sig over et velgennemført arrangement og et stort publikum, der fik ros for disciplineret at overholde alle sikkerhedskrav - også i forhold til coronasmitten.