Det bliver billigere at fyre i Stoholm

En almindelig husstand kommer til at spare en tusse om året

23. juli 2020, 12:13
Stoholm Fjernvarme. Arkivfoto

Stoholm De husstande i Stoholm, som er koblet på fjernvarme, kan se frem til at spare omkring otte procent på varmeregningen.

Stoholm Fjernvarme har nemlig per 1. juli justeret varmeprisen med 50 kr./MWh i den rigtige retning, og det betyder, at en gennemsnitlig husstand fremover vil komme til at spare omkring 1000 kroner om året på varmeforbruget.

Afregningsprisen for 2018/19 lå på 350 kroner, hvilket gav en årlig varmeregning på 12.400 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter. Det var i forvejen en plovmand under landsgennemsnittet på 12.900 kroner, og nu får prisen altså yderligere et nøk nedad med 1000 kroner.

Dermed ligger Stoholm særdeles lunt placeret på landsplan, når det kommer til varmeudgifter, og på Viborgegnen ligger Stoholm Fjernvarme helt i bund, hvad angår prisen.

Varmepumper gør det

Ifølge formand for Stoholm Fjernvarme Henry Jensen er det etableringen af varmepumper i Ågade, der gør, at bestyrelsen har fundet det forsvarligt at budgettere med en markant lavere afregningspris, og det varmer hans hjerte at kunne melde den gode nyhed ud.

- Det er simpelthen bare dejligt. Og prisnedsættelsen bliver jo også en fordel for dem, der overvejer at koble sig på fjernvarmen frem for at køre med eget gasfyr, siger Henry Jensen, der har omkring 750 kunder i butikken eller cirka halvdelen af Stoholm.

I øjeblikket tester leverandørerne af varmepumperne det nye anlæg på livet løs, mens varmemester Kris Sørensen og hans assistent Mads Sørensen følger opmærksomt med på sidelinjen og samler tips op undervejs, så de kan klare sig selv i nær fremtid.

Stoholm Fjernvarme kommer dog også til at køre videre med både gasmotor og træpillefyr som hidtil, og hvornår og hvor meget, det nye anlæg skal benyttes, kommer til enhver tid an på prisen på el og gas.

Henry Jensen varsler i øvrigt et åbent hus-arrangement ved det nye varmepumpeanlæg i Ågade en gang i løbet af august, når man er sikker på, at alt kører, som det skal.