En kulturel havevandring

Du kan ugen ud stadig se på alverdens kunst i Hjarbæk

29. juli 2020, 06:12
1 af 3 Tina og Frank Rømer er faste deltagere i kunstudstillingen, hvor de i år lægger have til Bettina Vahles glaskunst. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Torben »Træskærer« Møller er selvlært motorsavskunstner og udstiller sine træfigurer på Bavnevej 13. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Rolf Jacobsen udstiller sine skulpturer i træ på matriklen Strandvejen 22, hvis smukke villa i sig selv er et besøg værd. Foto: Henrik Bagge

Hjarbæk Konceptet er testet og godkendt, og så er det vel egentlig bare at følge op på noget, der allerede har etableret sig som en god tradition.

For syvende gang byder Kunstudvalget under Hjarbæk Borgerforening i 2020 velkommen til sin særegne udendørs kunstudstilling Alverdens Kunst i Hjarbæk, hvor 24 kunstnere siden den 18. juli har udstillet deres værker i 24 private haver i den lille by ved fjorden.

Måden at være gæst på er at starte hos Lone Stoffer Bekker, der bor på Strandvejen 10 i Hjarbæk, hvor hun også driver den lille butik Pottemagerens Lærling, efter hun i 2018 gik i fritidslære hos pottemager Mads Ottow og siden har delt sin læring med andre på en blog.

Hos hende får man kunstudstillingens katalog, som, udover at være en vejviser rundt til kunsthaverne i byen, også indeholder en udførlig beskrivelse af hver enkelt kunstner og dennes felt og værker. Og så følger der naturligvis også en lille flaske håndsprit med.

Gæstfrie værter

På turen rundt i den lille by med det bulede terræn støder man på skulpturer i både bronze, jern, granit, ler, sten og træ garneret med masser af keramik, glaskunst og billedkunst.

På Bavnevej 10 finder avisen Tina og Frank Rømer hjemme. De er ikke selv blandt kunstnerne, men er nogle af dem, der har lagt matrikel til.

Det har de gjort i flere år, og det er blevet en god tradition, synes de.

- De første par år gjorde vi haven klar, som om vi skulle have konfirmation, men nu slapper vi lidt mere af. Vi har endda lige været væk et par uger, så vi er ikke engang hjemme til det hele, siger Tina Rømer, der er særdeles glad for den kunstner, parret er blevet tildelt i år.

Det er Bettina Vahle, der udstiller glaskunst i form af farvestrålende blomstermotiver, der umiddelbart falder naturligt i med havens øvrige botanik.

- Ja, flere gæster har sagt: »Hold da op så mange flotte blomster i har«, inden de opdager, at de er af glas, griner Frank Rømer.

De synes, det er hyggeligt at være en del af kunstudstillingen og er glade for at kunne præsentere Hjarbæk fra sin gæstfrie side.

- Det er vel sådan lidt unikt, at vi er så sociale herude, og det vil vi da gerne vise frem. Du kan jo også se, at haverne hænger sammen, siger Tina Rømer og peger først i den ene retning af sin have, hvor der er indgang til naboen på Bavnevej 12, der udstiller skulpturer af Ingolf Steffensen, og så i den anden retning af haven, hvor der er indgang til genboen i Hjarbækvej 19, der udstiller små værker af skulptør Bent Jessen.

Udstillingen er åben dagligt klokken 10-17 og varer ved indtil den 2. august.

Se flere billeder fra Alverdens Kunst i Hjarbæk her