Lokal springrytter i hopla

Gitte Jokumsen fra Sjørup leger med i eliten

29. juli 2020, 11:31
1 af 2 Gitte Jokumsen og Casilja er i bruttotruppen for 5-års springheste i Danmark og kæmper med om at blive udtaget til VM. Privatfoto
2 af 2 Gitte Jokumsen på Serupgårds Cassis Royale. Privatfoto

Sjørup Gitte Jokumsen med adresse i Sjørup er særdeles aktiv i Skive Rideklub, som for nylig var i Hjallerup for gennem en hel weekend at konkurrere med den absolutte elite i dansk ridebanespringning.

Og det gik ikke så ringe endda, som man siger på de kanter.

Gitte Jokumsen gjorde nemlig en flot figur med sin unge og meget talentfulde 5-års hest, Casilja, som imponerede stort, da den blandt de allerbedste 5-års heste i Danmark sprang sig til en flot førsteplads i fredagens Youngster Tour.

I søndagens finale lå parret også på spring til en førsteplads, helt indtil andensidste ekvipage kom på banen, hvorefter man måtte tage til takke med en ikke desto mindre imponerende andenplads.

Finalen blev sprunget på 120 centimeter høje spring, som er det højeste, 5-års heste må springe i Danmark.

Gitte Jokumsen og Casilja er i øvrigt i bruttotruppen for 5-års springheste i Danmark og kæmper med om at blive udtaget til at deltage til VM for unge heste i Zangersheide i Tyskland.

Søndag skulle Gitte Jokumsen også deltage i holdkonkurrencen for Skive Rideklub, men denne gang på Serupgårds Cassis Royale.

Det gik desværre knap så godt, da en uheldig runde af ekvipagen førte til flere nedrivninger og en sekundær placering for holdet, efter både Loise Christensen på Diamond og Anna-Mathilde Alsing Nielsen på Cocio ellers havde redet fejlfrit.

Skive Rideklub springer næste gang kvalifikation den 15. august i København.