Ny efterskole klar til første elevhold

Hedens Efterskole i Sdr. Resen starter efter sommerferien

31. juli 2020, 05:38
Hedens Efterskole vil tilføre området nyt liv, med ca. 20 nye arbejdspladser og - ikke mindst - 55 unge mennesker, når skolen er fuldt belagt, der skal have deres dagligdag på skolen. Privatfoto

Sydfjends Nu er alle brikker faldet på plads i det store puslespil, det er, at åbne en ny efterskole.

Henover sommeren er der blevet indskrevet elever og ansat ledelse, fagligt, pædagogisk og administrativt personale, så nu er Hedens Efterskole i Sdr. Resen klar til at byde velkommen til første elevhold 2020-21 fra den 9. august.

Den daglige ledelse vil blive varetaget af et kvindeligt trekløver, nemlig forstander Lise Munk, viceforstander Tina Kjærgaard Andersen og pædagogisk leder Sanne Klostergaard Sørensen.

Personalegruppen består af en ligelig fordeling af mænd og kvinder, der spænder i alderen 29-68 år.

Har fundet en niche

Hedens Efterskole har fundet sin egen niche i efterskolelandskabet som en almen efterskole, der primært henvender sig til unge, der ikke føler, at de passer ind på de etablerede specialefterskoler.

- I dag findes der ikke tilbud, der er sammenlignelige med Hedens Efterskole, men det er tydeligt, at behovet er der, oplyser Lise Munk i en pressemeddelelse.

På Hedens Efterskole mødes de unge med struktur og forudsigelighed, omsorg og anerkendelse, samtidig med at de tages ved hånden og bliver guidet mod voksenlivet, uddannelse og et aktivt liv som ligeværdig borger i samfundet.

Der opleves stor søgning til Hedens Efterskole, og der forventes 30-35 indskrevne elever inden skolestart. Efterskolen har desuden løbende indskrivning, så der forventes flere elever i løbet af året, og flere af de indskrevne elever har også ytret ønske om at blive på efterskolen i minimum to skoleår.

Hedens Efterskole holder til i de bygninger, der tidligere husede Kongenshus Efterskole.