Afsky er det jeg mest føler - men glæde er der også

04. august 2020, 09:38
Mette Nielsen. Privatfoto

Jeg har nu set TV indslaget om Else og Niels, og jeg sidder tilbage med en følelse af afsky. Tænk sig at behandle nogen af vores svageste ældre sådan.

For det første synes jeg, at det er godt, at de grufulde forhold kommer frem i lyset, da de fleste næppe har fantasi til at tro, at vi behandler vores ældre sådan i 2020.

Derudover synes jeg, at det er SÅ trist, fordi langt de fleste medarbejdere på ældreområdet udfører et både værdifuldt og samvittighedsfuldt arbejde. Langt de fleste medarbejdere har de rette menneskelige værdier, udstråler varme og har hjertet på rette sted.

Desværre bliver alle i den her sammenhæng sat i samme bås. Det fortjener den enkelte medarbejder ikke - ej heller ældreområdet som helhed.

Men det må ryddes ud og op, for forråelse hører ingen stede hjemme, blandt de mennesker som behøver vores hjælp!

Jeg glæder mig meget over, at vores minister for området Magnus Heunicke siger klart og tydeligt, at området skal prioriteres, og at der skal investeres i området. At prioritere området handler ikke kun om penge, men også om øget uddannelse, fokus på en sund kultur, kompleksitet i opgaven og at fagligheden passer dertil, at lytte til pårørende og inddrage dem som den vigtigste samarbejdspartner, tydlige klagemuligheder - når alt går galt. Sidst men ikke mindst, så handler det om en handlekraftig, tydelig og tilgængelig ledelse med hjertet på rette sted - som sætter retningen og tager ansvar for den enkeltes ældres trivsel.