Frida har årgangens længste hår

Godt en meter langt hår har fået 8-årig stoholmer optaget i Børnenes Rekordbog

06. august 2020, 08:29
1 af 3 Frida Stenz Jensen med beviset på, at hun er »den yngste med det længste hår«. Privatfoto
2 af 3 8-årige Fridas hår når hende til knæene. Privatfoto
3 af 3 105 centimeter målte Fridas hår i starten af juni. Privatfoto

Stoholm En ung pige fra Stoholm har på sin helt egen facon sat sin by på Danmarkskortet.

Otteårige Frida Stenz Jensen er således blevet optaget i Børnenes Rekordbog for at være »den yngste med det længste hår«.

Og det er i virkeligheden ikke så mærkeligt, når man tænker på, at Fridas hår strækker sig intet mindre end 105 centimeter helt ned til knæhaserne, når hun står oprejst.

Billeder af Fridas hårpragt blev sendt ind til Børnenes Rekordbog i juni, hvorefter hun modtog et diplom som bevis på rekorden.

En lokal Rapunzel

Men Frida er ikke den eneste på matriklen, der har godt gang i hårvæksten, oplyser hendes mor Maria.

Storesøster Ingeborg på snart 11 år donerede allerede for fire år siden 30 centimeter hår til Danske Hospitalsklovne til børneparykker, og for to år siden blev det til yderligere 25 centimeter til det gode formål.

Til gengæld er det planen fortsat at lade håret gro hos den nye rekordindehaver og lokale udgave af Rapunzel, der i Brødrene Grimms eventyr som bekendt med årene fik så langt hår, at hun kunne kaste det ned til prinsen, så han kunne kravle op til hende i tårnet, hvor hun sad til fange.

Ny udgave til oktober

Den nye udgave af Børnenes Rekordbog kommer på gaden til oktober, cirka samtidig med at Frida fylder ni år den 8. oktober.

Blandt de senest optagede rekorder i bogen kan blandt andet også nævnes nogen, som har lavet en 50 meter lang bananasplit, en dreng, der har spyttet en vingummibamse ud på 5,34 meter, og en anden, der har groet en radise på 1,248 kilo.

Den første børnerekordbog udkom i 1989, og i løbet af de 31 år, der er gået siden, har man modtaget omkring 10.000 nye rekorder.

Det erklærede mål har altid været at vise, hvad børn går og laver af sjov i hverdagen.