Fjends Cup i tal

Også 2020 blev et rekordår for den populære træningsturnering

06. august 2020, 13:35
Christian Holmgren fra Skals får overrakt pokal og præmie som topscorer i Fjends Cup 2020. Foto: Henrik Bagge

Sparkær Den fælles faneindmarch for dommere og spillere fra Stoholm og Skals til tonerne af »You´ll never walk alone« markerede lørdag starten på den 38. finale i Fjends Cup.

Den første Fjends Cup blev således afviklet i 1983 med Vridsted som vinder.

Året efter var værterne fra Sparkær ubeskedne nok til selv at løbe med pokalen, men herefter stod der Løgstrup på det hele de følgende tre år.

Dermed vandt Løgstrup også Fjends Folkeblads vandrepokal til ejendom, hvorefter den regel blev afskaffet, så man nu pænt må aflevere vandrepokalen igen til arrangørerne inden det næste års Fjends Cup, ligegyldigt hvor mange gange man har vundet den. Den »nye« udgave af vandrepokalen er således fra 1988.

Ottende sejr til Stoholm

Selv om Fjends Cup er en turnering med mange traditioner og megen nostalgi, har der alligevel været en del udskiftninger blandt deltagerne i årenes løb.

I alt 23 forskellige klubber har således deltaget i Fjends Cup, og kun to klubber har været med hele vejen. Det er Stoholm og selvfølgelig værterne fra Sparkær.

Med årets sejr har Stoholm nu i alt vundet Fjends Cup otte gange.

Løgstrup har syv sejre, og Ravnsbjerg har fire, hvoraf den sidste kom i 2012.

Derefter indgik de to klubber et samarbejde, og siden har Ravnsbjerg/Løgstrup vundet Fjends Cup fire gange. Til sammen har fornuftsægteskabet med dine børn og mine børn altså i alt 15 sejre.

2020 er rekordår

2020 blev på mange måder et skelsættende år for Fjends Cup.

Langt hen på sommeren lugtede det fælt af en aflysning på grund af coronarestriktioner, men arrangørerne holdt hovedet koldt og blev belønnet med lige nøjagtig den opblødning på forsamlingsforbuddet, man havde brug for, og i stedet endte Fjends Cup 2020 med at sætte ny tilskuerrekord.

Og det endda noget så eftertrykkeligt. I alt er 1842 tilskuere gået gennem tælleapparaterne i årets Fjends Cup over seks kampdage i modsætning til 1447 i 2019, som i forvejen var et suverænt rekordår.

De mange tilskuere er så også blevet forkælet med hele 66 mål i 17 kampe.

Og målene fordeler sig på mange forskellige spillere. Således skulle der kun fire mål til at løbe med årets topscorerpris, men det var der så også tre, der formåede.

Ved lodtrækning gik præmien og titlen som årets topscorer til Christian Holmgren fra Skals, mens også Stoholms Nicolaj Christensen og Mønsteds Kasper Henriksen nåede op på fire scoringer hver. Fairplaypokalen for færrest gule kort løb Stoholm også med.