Lokal forfatter lancerer ny roman

Den seneste fra Kis Baadsgaard byder både på grin, romantik, dominans og hed elskov

07. august 2020, 08:05
1 af 2 Forfatter Kis Baadsgaard fra Lånum barsler med romanen »Besat af dig«. Pressefoto
2 af 2 Sådan ser coveret ud til »Besat af dig«. Pressefoto

Lånum Forfatter Kis Baadsgaard fra Lånum, der fik sin romandebut i 2018 med den erotiske spændingsroman »Mørk fortid«, barsler nu med bogen »Besat af dig«.

Med fokus på den gode fortælling har hun samlet en række af sine tidligere noveller i »Besat af dig«, der har Josefine som hovedperson og er udkommet på Baadsgaard Books.

Ifølge forfatteren selv byder den på både grin, romantik, dominans og hed elskov, men selv om det kan lyde bekendt med både erotik og romantik, synes Kis Baadsgaard ikke selv, at bogen kan puttes ind i en af de kendte genrer.

Mangler undergenrer

Derfor har hun sammen med forfatterkollegaen Pernille Kim Vørs lanceret begrebet Love-Litt (love litterature).

Det har de gjort, fordi de mener, at der mangler undergenrer i Danmark.

- Det bliver så snævert, når man bare taler om kærlighed eller erotik. Med kærlighed tænker man på lægenovelle-pladder, og erotik handler bare om knaldet. Men der er så meget mere. Det handler også om karakterernes udvikling. Men ja, der skal også være plads til både romantikken og knaldet. Jeg læser selv med følelserne, og det vil jeg også gerne have at mine læsere skal gøre, siger Kis Baadsgaard om tankerne bag den nye genrebetegnelse.

Hun peger i den forbindelse også mod USA, hvor der ifølge hende findes langt flere genrer, end i Danmark.

- Jeg synes, det er ærgerligt, når vidt forskellige bøger kommer ind under den samme genre, selv om de egentlig ikke er i samme kategori. Derfor giver det god mening for os at være med til at udvide begreberne lidt, siger Kis Baadsgaard, der synes, at Love-Litt er en langt bedre betegnelse for hendes stil.

Læserne vil have mere

Siden, hun første gang sprang ud som forfatter, har Kis Baadsgaard fået mange tilbagemeldinger fra læsere, der bare må have mere af de karakterer, som for både forfatteren og læserne nærmest er blevet til levende mennesker.

Og den megen respons er bestemt ikke noget, der preller af på den lokale forfatter.

- Det er nærmest berusende at blive kontaktet af folk, som efterspørger mere. Heldigvis kan jeg fortælle dem, at jeg har meget mere på vej. Jeg er slet ikke færdig med Josefine endnu, lover Kis Baadsgaard.