Alternativ byfest i Hjarbæk

Kay Werners Kapel kommer til at runge ud over stejlepladsen

07. august 2020, 11:15
Kay Werners Kapel. Pressefoto

Hjarbæk Der har ikke været meget festivitas på småbyernes idrætspladser, torve og havnekajer hen over sommeren i dette corona-år.

Forbud var gennem foråret dagens orden, men da myndighederne i startsommeren lige så stille begyndte at lempe forsamlingsforbuddet, besluttede Viborg Kommunes Landdistriktsudvalg at oprette en støttepulje på 300.000 kroner til arrangementer, der i 2020 kan fungere som alternativ til de traditionelle byfester.

Fest-alligevel-fest

I Hjarbæk var de hurtige ved havelågen, da de hørte om det tilbud, og nu kan byen invitere til det, man kalder »Fest-alligevel-fest« på stejlepladsen i Hjarbæk lørdag den 22. august.

Det var den driftige hjarbuk Arne Jensen, der straks lynede ved tasterne og fik bevilget et støttebeløb, så Kunstudvalget og Hjarbæk Borgerforening nu kan styrke det lokale fællesskab med et arrangement, der selvfølgelig overholder alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Der har kun kunnet søges støtte til dækning af underholdningen til den alternative fest, men det er heller ikke så lidt, når man tænker på, at det er lykkedes arrangørerne at trække Kay Werners Kapel fra Viborg ud på stejlepladsen.

Da mor var dreng

Dette erfarne orkester præsenterer sig som »en særdeles autentisk og gennemført musikalsk oplevelse«.

Det vil sige, at der bydes på populærmusik fra 50´erne og 60´erne med datidens store kunstnere som Elvis Presley, Cliff Richard, Otto Brandenburg, Gustav Winckler, Beatles og Four Jacks i centrum.

Dertil kan man forvente musikalske anekdoter fra dengang, ligesom Kay Werners Kapel også har for vane at medbringe diverse rekvisitter fra »dengang mor var dreng«.

Mad og drikke kan købes, men man skal selv medbringe en siddeplads, oplyser arrangørerne.