Krøller eller ej Mie fejrer 25 års jubilæum

De børn, hun startede med at klippe, kommer nu ind med deres egne børn

12. august 2020, 08:17
Lørdag den 15. august kan Ellen Marie Vistisen fejre 25 års jubilæum med Salon Mie i Mønsted. Foto: Henrik Bagge

MØnsted På dåbsattesten står der godt nok Ellen-Marie, men i Mønsted kender de hende kun som Mie.

Og de kender hende tilmed særdeles godt, for hun har aldrig forladt byen, siden hun kom til verden her i 1967.

Først havde hun al sin skolegang her, senere købte hun hus her i 1990, og siden 1995 har hun været selvstændig erhvervsdrivende fra hjemmeadressen på Bryrupvej.

Frisør Ellen-Marie Vistisen har lørdag den 15. august 25 års jubilæum med Salon Mie, og det fejrer hun med åbent hus i et telt i haven derhjemme.

Tiden var den rette

Men før, hun slog rødder på Bryrupvej, blev hun udlært frisør ved Hårtoppen i Jernbanegade i Viborg, hvor hun fortsatte som assistent i yderligere seks år, inden hun blev selvstændig i 1995 i huset hjemme i Mønsted, hvor hun allerede var flyttet ind i 1990.

Den fløj, der huser frisørsalonen, blev så bygget til, da hun skulle starte som selvstændig, og da hun også lige havde fået to børn, startede hun op med egen salon direkte fra barsel som 28-årig.

- Jeg syntes ligesom, at det var tiden til det, hvis jeg skulle prøve at være mig selv, og det har jeg ikke fortrudt. Nu tror jeg ikke, jeg kan finde ud af andet, griner Ellen Marie.

Hun var ikke alene om at klippe hår i Mønsted i 1995, men med et stort opland var der fra starten kunder nok, og lige siden har der været det, hun kunne nå at lave.

- I forvejen var der kun Salon Helle her i byen, og i mange år var vi kun os to. Siden er Tina så også kommet til, siger Ellen Marie med henvisning til kollegerne Helle Sommer og Tina Grønbæk Lausen.

- Men jeg synes, vi er gode kollegaer. Vi tager på kursus sammen, og det føles ikke rigtigt, som om vi er konkurrenter, synes jeg. Der er hår nok at klippe til os alle tre, så det er dejligt, siger Ellen Marie.

Trofast skare af kunder

Mens der løbende kommer nye kunder til, lægger Ellen Marie Vistisen ikke skjul på, at kundekredsen i udgangspunktet består af en meget trofast skare af faste kunder.

- Jeg har haft mange her gennem årene, hvor jeg har klippet deres børn, da de var små, og nu kommer de børn her så med deres egne børn. Så det er en stor familiesalon, hvor man kender hinanden rigtig godt, og det kan jeg godt lide. Det er sådan lidt hyggeligt og en god måde at drive forretning på, siger Ellen Marie.

Den hygge og nære relation forduftede pludselig fra den ene dag til den anden i foråret, da coronaepidemien meldte sin ankomst, og hun midlertidigt måtte lukke salonen.

- Da kunne man virkelig mærke, at man er vant til at være i et servicefag. Jeg savnede mine kunder og den der daglige snak og kontakt med dem, i stedet for at gå herinde i sin egen lille verden, sukker Ellen Marie.

Men corona er ikke noget, der er i bakspejlet. Den fylder stadig i en frisørsalon med de samme retningslinjer som hidtil, hvor man for eksempel skal vaske stol og værktøj af efter hver kunde og bruge en ny, ren kappe til den næste.

- Vi er ikke pålagt at bruge visir og mundbind, men bør gøre det, hvis vi står mere end et kvarter foran en kunde. Så jeg har mit visir på, hvis jeg for eksempel ordner vipper og bryn. Og har jeg en kunde, der er i risikogruppen, bruger jeg også mundbind. Det gør jeg for deres skyld, fordi jeg ved, at det er mennesker, der passer på sig selv og ikke kommer ret meget ud. Så vil jeg da også gerne være med til at beskytte dem, siger Ellen Marie.

Et spørgsmål om tillid

På salonens hjemmeside står et lille mantra for Salon Mie: »En hårklipning er også et spørgsmål om tillid«. Og det er noget, Ellen Marie Vistisen holder fast i.

- Når man har sine faste kunder og lærer dem at kende, så skal de kunne have tillid til, at man ikke alene gør det, de gerne vil have, men at man også går op i sit fag. At man går på kurser og følger med i, hvad der sker af nyt, og ikke bare står her og falder hen. Man skal være med på, hvad der er fremme nu, og også kunne lave det. Det skal de kunne have tillid til, og jeg er stadig på kursus hvert forår og efterår, understreger Ellen Marie.

Det kan være hos Viborg Frisørlaug, der af og til laver kurser, eller hos de firmaer, hun handler med, hvor det kan dreje sig om for eksempel farver eller styling.

Hendes næste kursus handler om krøller, der igen har fundet vej tilbage i moden, mens der i nærmeste fremtid også bliver ekstra travlhed i butikken med de mange udsatte konfirmationer.

Men først er der altså lige en lille reception, der skal overstås, med forhåbentlig mange gæster til åbent hus lørdag klokken 13-17. Selvfølgelig garanteret coronaforsvarligt.