Natursti ved Mønsted indviet

Hedeselskabet har givet 25.000 kroner til projektet

13. august 2020, 08:26
1 af 3 Bent Simonsen er direktør for Hedeselskabet og var lørdag taget til Mønsted for at klippe snoren til en vandresti, som han efterfølgende selv fulgte indvielsen af på den 6,5 kilometer lange rundstrækning med udgangspunkt ved Østfjendshallen. Præmien for at gennemføre var kage, som han også var kommet med. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Rød rute bringer blandt andet vandrerne gennem Daugbjerg Plantage, hvor der lørdag midt i hedebølgen var indlagt vandpost til de 40 deltagere. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Økonomidirektør for Hedeselskabet Bent Simonsen (i midten) gik selv med de 6,5 kilometer rundt på vandrestien og blev undervejs meget klogere, idet han var i selskab med et par af initiativtagerne, nemlig Kurt Mosgaard (tv) og Per Bugge Vegger (th). Foto: Henrik Bagge

Mønsted Den er blevet betrådt gennem et stykke tid, men lørdag blev den officielt indviet med taler, snoreklip og kage til.

Den første af flere naturstier omkring Mønsted er nu taget behørigt i brug, da omkring 40 borgere og en hund tog den de cirka 6,5 kilometer rundt med rød rute fra udgangspunktet ved Østfjendshallen.

Kurt Mosgaard fra Lokalrådet bød velkommen til jomfruvandringen, der med øje for den aktuelle hedebølge cirka midtvejs havde indlagt en vandpost hos en anden initiativtager, Per Bugge Vegger, der inden afgang indtog talerstolen på brinken til stadion for meget kort at fortælle om særpræget for det område, stien strækker sig igennem.

Også Ove Harrestrup fortalte kort om arbejdet med at anlægge naturstien, mens Mona Østergaard tog ordet for at fortælle om status p.t. for vandrestien Kalkkaminoen, der på sin vej fra Stoholm til Skelhøje ligeledes kommer til at gå igennem Mønsted.

Et godt eksempel

Men hovedtalen blev leveret af økonomidirektøren for Hedeselskabet, som har bevilget 25.000 kroner fra medlemspuljen til arbejdet.

- Det er sådan, at Hedeselskabet ikke har aktionærer eller ejere, som modtager udbytte, så det, vi gør i stedet for, er at uddele en del af det overskud, vi har, til lokale projekter og grønne initiativer, og det, vi skal se i dag, er jo et godt eksempel herpå, sagde økonomidirektør Bent Simonsen indledende.

Hedeselskabet har cirka 3000 medlemmer, som er engageret i og ved, hvad der foregår af spændende, lokale initiativer rundt i landet, og det er den viden, Hedeselskabet trækker på for at sikre, at man investerer midler i de rigtige projekter indenfor natur, miljø og energi i Danmark.

- Og det initiativ, der er taget her, er helt i tråd med det, vi arbejder med. Det er et stærkt fællesskab med lokale ildsjæle, som har stået sammen om at udvikle et naturområde og muligheden for at komme ud at opleve det. I har givet stierne i området et løft og gjort skovene mere tilgængelige til glæde for både de lokale og besøgende udefra, og med jeres indsats medvirker I til at få flere ud i den dejlige natur og opleve den. Det er forbilledligt løftet af de frivillige kræfter. Og med de ord vil jeg gerne på vegne af Hedeselskabet ønske Lokalrådet, styregruppen og borgerne et stort tillykke med resultatet og rigtig god fornøjelse rundt på stierne, lød det til klapsalver fra Bent Simonsen, der herefter kunne gribe saksen og klippe den røde snor over.

Det nystiftede korps af bypedeller i Mønsted vil medvirke til afmærkning og generel vedligeholdelse af naturstierne.