Oppe på beatet

50 børn og 30 instruktører var samlet til MusikCamp på Løgstrup Skole

14. august 2020, 08:28
1 af 3 Johanne Ostermann Lomborg, Freja Rainhard Zacho og Klara Holm Pedersen har udgjort det trekløver, der har stablet årets Musikcamp på Løgstrup Skole på benene. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Kristian (tv) og Rasmus (th) øver sig på en A-mol, mens Kristina i midten viser dem hvordan. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Otteårige Sylvester Storm Hoffmann Larsen fra Hjarbæk overvejer at begynde at gå til trommer. Foto: Henrik Bagge

Løgstrup Bum bum, siger en stortromme det ene sted, »så er der frokost,« råbes der et andet sted, mens den velkendte basgang til »Seven nation army« med The White Stripes runger ud fra et tredje sted i noget, der vel kan betegnes som »kontrol i kaos« og bringer mindelser om en livlig bazar.

I uge 32 blev der for niende gang afholdt MusikCamp på Løgstrup Skole, og det var med et helt nyt trekløver ved dirigentpinden.

Klara Holm Pedersen, Johanne Ostermann Lomborg og Freja Rainhard Zacho havde nemlig taget det på sig at få stablet campen på benene og få den afviklet så gnidningsfrit som muligt over to hektiske dage med musik og bevægelse.

Omdrejningspunktet for campen er nemlig at give børnene mulighed for at prøve at spille sammen, lave stomp, danse eller synge i kor.

Tidligere elever styrer

Instruktørerne er traditionelt tidligere elever fra Løgstrup Skole, der suppleret med deres musikvenner fra nær og fjern afsætter to dage i ferien til Musikcampen.

Og det cv lever i hvert fald Klara og Freja op til, mens Johanne ikke har gået på Løgstrup Skole, men er datter af skolens musiklærer og også tidligere har været med som instruktør.

Til sammen udgør de det, de selv kalder projektgruppen, som har det overordnede ansvar for campens 50 børn og de cirka 30 medvirkende instruktører. Og deres deltagelse har været afgørende for, at det overhovedet blev til noget i år.

- Ham, der var projektleder sidste år, gik af, og så var de lige ved at lukke campen ned, og det, syntes jeg, var synd, for jeg har jo selv været på camp her og ved, hvor stor en gave, det er, siger 18-årige Klara om sine bevæggrunde for at gribe faklen og løbe videre med den.

Hun går i dag på Viborg Katedralskole, hvor hun går i klasse med Freja på musiklinjen, og de to regner også med at tage ansvaret næste år, hvor de så vil prøve at trække flere kræfter til og få en større projektgruppe.

Flere fra andre byer

De tilknyttede instruktører er unge voksne som projektgruppen selv.

Klara har haft held til at lokke en del med fra sin egen klasse på Viborg Katedralskole, og ellers er der tale om folk, der har deres gang i »musikmiljøet«, som Klara betegner det.

Børnene går i 1.-6. klasse og har historisk set næsten udelukkende været fra Løgstrup Skole, men særligt i år er der kommet flere til fra andre byer og skoler.

- Da jeg var med, kom de fleste jo herfra, men vi har lavet rigtig meget reklame for det udadtil, så vi har fået mange med fra Viborg også, siger Klara.

I et rum finder vi otteårige Sylvester Storm Hoffmann Larsen fra Hjarbæk, der er ved at varme op til at slå sig løs bag et trommesæt.

Han var også med sidste år, og han har glædet sig til at vende tilbage og blive bedre på trommer, som han har øvet sig lidt på uden at være verdensmester. Men man behøver heller ingen forudsætninger at have for at deltage.

- De kommer, hvis de har lyst, og de behøver ikke at kunne noget. Kan de ikke noget, så lærer de noget, og kan de noget i forvejen, så bliver de bedre, forklarer Klara.

Campen blev rundet af fredag eftermiddag med en koncert, hvor forældre og andre interesserede kunne lægge ører til alle de gennemøvede musikstykker.