Ny bro over Jordbro Mølle Å på lørdag

Klargøringen af den nye bro over Jordbro Mølle Å i Stoholm er nu så langt fremme, at den kommer på plads lørdag og kan anvendes søndag.

18. september 2013, 14:14
Foto: Martin Bay

Arbejdet med den nye bro over Jordbro Mølle Å i Stoholm skrider planmæssigt frem og forventes færdigt på lørdag.

- Brorammen og reglar er klargjort på Lundgaard Teglværk. Broen er 10 meter lang, så den får godt fat i begge sider. Torsdag skulle vi gerne få broen tilbage efter den er blevet galvaniseret, fortæller Martin Bay Kristensen, som er tovholder på projektet.

Fredag formiddag transporteres broen fra Lundgaard Teglværk med en af teglværkets maskiner ned til åen, hvor den bliver modtaget af andre store maskiner fra Stoholmsiden.

 - Lørdag formiddag kl. 9 starter vi med støbearbejdet og de mange reglar fastgøres på brorammen. Det ser ud til,  at vejret er med os, så vi forventer,  at broen bliver færdig til brug på søndag, fortæller Martin Bay og  understreger at frivillige hjælpere er meget velkomne.

 Den nye bro erstatter den bro, som i det tidlige forår blev ødelagt af folk fra Banedanmark i forbindelse med et reparationsarbejde i området. Banedanmark har her i sensommeren betalt godt 20.000 kroner til materialer til en ny bro. Det videre arbejde udføres af frivillige fra Stoholm-området.