Ned med corona og op med humøret

To store seniormotionshold vil sende fælles hold til Landsstævne 2021

21. august 2020, 05:28
Privatfoto

Stoholm Det er ikke nyt, at Krop og Kultur i Viborg og Sport på Tværs i Stoholm er nært beslægtede udi seniormotionen og for eksempel også deler den samme »mor« i gymnastikinstruktør Sinna Maagaard.

Men nu tager de to søsterklubber skridtet videre. De er nemlig blevet enige om at sende et fælles hold til Landsstævne i Svendborg i 2021 med Sinna Maagaard som instruktør. Det foregår 1.-4. juli.

- Vi ved jo ikke, hvordan det går med corona til den tid, men Mogens Nielsen fra Sport på Tværs og jeg er blevet enige om, at vi er i samme situation og sammen skal overveje, hvad vi gør med coronasituationen. Men foreløbig starter vore hold op som sædvanlig, bare med restriktioner, siger Nina Emilie Hansen fra Krop og Kultur.

Meget er oppe i luften

At de to motionsklubber vil sende et fælles hold, betyder dog ikke umiddelbart, at der dermed også skal fællestræninger til, ifølge instruktøren.

- Jeg skal lige vende det med de to formænd, men umiddelbart vil mit svar være, at der ikke bliver fællestræning, for vi skal nemlig ikke kunne et program udenad, siger Sinna Maagaard.

I første omgang er det også andre tanker, hun tumler med vedrørende motionsopstart med corona.

- Lige nu må vi jo kun være 100 samlet, og sidste år rundede vi en gang 194 deltagende til Sport på Tværs, så vi har en udfordring, vi skal have løst. Det er vi p.t. i tænkeboks med, men vi gør alt, hvad vi kan, for at få gang i foreningslivet igen, siger Sinna Maagaard.

Ud at føjte

Allerede inden Landsstævnet skal en del af Krop og Kulturs medlemmer dog efter planen også ud at føjte, når der til januar er arrangeret wellness-tur til Polen, men selvfølgelig kun i det omfang, at coronasituationen tillader det.

Der er stadig enkelte ledige pladser i bussen, og sidste frist for tilmelding er 1. september.

I Krop og Kultur begynder efterårssæsonen mandag den 31. august, og der er lagt et program for vinterhalvåret.

- Bestyrelsen har holdt møde med instruktørerne, og alle er enige om, at coronaen ikke skal stå i vejen for en ny og god sæson. Men det er nok en god idé at tage sin egen måtte med til de dage, hvor der er »øvelser på gulv«, og ellers bliver der sørget for en passende tid mellem brug af redskaber, så alle kan føle sig trygge, når de dyrker motion i Krop og Kultur, lyder det fra Nina Emilie Hansen.

Hun kan berette, at det i år kun er blevet til fire gange sommergymnastik, efter coronarestriktionerne blev lempet, selv om en del medlemmer også deltog i »digital gymnastik«, da Sinna Maagaard sendte live på facebook.

Nyt på programmet

Inden vi lærte at sige corona, nåede Krop og Kultur dog at starte en helt ny idrætsgren op i sidste sæson. Det var omkring kastespillet Ringo, at der opstod et hold, som bobler af humør og livsglæde og holder til i Kasernehallen. Der er masser af plads, så nye kan være med.

Men også i år er der nyt på programmet, idet vinterbadning bliver en aktivitet, der afholdes i Hald Sø hver lørdag klokken 11, hvis nogen har mod på det.

Det bliver uden sauna, livredder og livline, og det er på eget ansvar, at man bader. Er det for vildt med en kold afvaskning, er der stadig plads i den smukke natur omkring Viborg, hvor en gruppe hver mandag går ture sammen.